Boerenlunch Kaasje Komijnen | 900 gram

Ontvang 10% korting bij een minimale afname van 10 stuks!

Een heerlijk boerenkaasje ook wel boerenlunchkaas genaamd, deze kaas is hand- en ambachtelijk gemaakt.

  • CHECK HOE WIJ VERPAKKEN EN VERSTUREN

Zeer smaakvol boerenkaasje met komijnen. Natuurlijk is dit boerenlunch kaasje hand- en ambachtelijk gemaakt!

Lekker om zo te eten of als geschenk te geven.

De kaas is 8-10 weken natuur gerijpt.

Gewicht: +/- 900 gram

Ingrediënten: Vet 48+, ongepasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, zuursel, vitamines A, B en D, komijnen

Kwaliteit
Dankzij de harde structuur van Hollandse kaas, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.

Deze kaas is een orginele Hollandse boerenkaas:
Orginal Dutch Farmhouse Cheese

Voedingswaarden – allergenen
Afmeting hele kaas +/- 13 cm Ø x 6,5 cm H
Merk Gouda Premium
Smaaksterkte Mild
Land afkomst Nederland
Voedingswaarde per 100 gram
Vet (gr) 32,5
Verzadigd Vet (gr) 20
Calcium (mg) 815
Calorieën (kcal) 368
Kilojoules (KJ) 1526
Koolhydraten (gr) 0
Eiwit (gr) 25,5
Natrium (mg) 820
Melksoort Koe
Gepasteuriseerd Nee
Lactosevrij Nee
Glutenvrij Ja
Soort stremsel Lebstremsel
Suikervrij Ja
Kan sporen bevatten van pinda. Ja
Eetbare kaaskorst Nee
Recept Saffraanrisotto met boerenkaas

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:
1 envelopje saffraandraadjes of 1 eetlepel saffraanpoeder of kurkuma, 1 dl warm water, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 prei, 100 g belegen boerenkaas (dikke plak), 2 eetlepels olijfolie, 400 g risottorijst (arboriorijst), 1 dl witte wijn, 7,5 dl kruiden- of groentebouillon (van tablet), 25 g boter, versgemalen peper, enkele walnoten voor garnering.

Voorbereiding:
Week de saffraandraadjes 10 minuten in 1 dl warm water. Snipper de ui en pel de knoflook. Snijd de prei in ragfijne ringetjes. Verdeel de kaas in miniblokjes.

Bereidingswijze
Verhit de olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui en geperste knoflook 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend 2 minuten tot de rijstkorrels gaan glanzen. Voeg de wijn toe en laat deze verdampen. Giet de saffraan met het weekwater en de bouillon er beetje bij beetje bij. Roer regelmatig en voeg pas nieuw vocht toe als het vorige door de rijst is opgenomen. Kook de rijst zo in 20-25 minuten gaar. Schep de prei, de boter en de kaas door de risotto en breng op smaak met versgemalen peper. Garneer met de walnoten. Serveer er een rode sla (radicchio) of een gemengde bladsla met een honing-mosterddressing bij.

Serveertips:

  • De prei kan worden vervangen door fijngesneden rucola of
    bladselderij.
  • In plaats van boerenkaas is mosterdkaas ook heel lekker.


Dit recept wordt u aangeboden door:     Smulweb

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Boerenlunch Kaasje Komijnen | 900 gram
Uw waardering

No Related Posts