Geitenkaas

Geitenkaas

Geitenkaas, zoals de naam al doet vermoeden, is een kaas gemaakt van geitenmelk. De heerlijke smaak kan zeer variëren van soort tot soort, maar allen hebben ze gemeen dat ze een distinctieve smaak bieden. De jongere geitenkaas varianten smaken net even anders dan de oudere varianten, maar u kunt overal de typische smaak in herkennen: een nootachtige en zoete smaak.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
  1. Waardering:
    93%
    Old Amsterdam Geitenkaas
    De geitenkaas van Old Amsterdam wordt gekenmerkt door zijn milde, lichtzoetig...
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina

Goudse Kaas Shop heeft geitenkaas in diverse soorten en smaken. Bijvoorbeeld in belegen maar ook met brandnetel of een lekkere kaas met tomaat en olijven.

Geitenkaas

Geitenkaas is van nature bleek van kleur en heeft een zachte, subtiele smaak. De kaas is prima los te serveren, maar leent zich ook uitstekend voor gebruik in salades, op toastjes, of als toevoeging aan andere bijgerechten. Het is niet ongebruikelijk dat tijdens het bereiden van de kaas een aantal milde kruiden worden toegevoegd, zoals selderij, bieslook of brandnetel. Dit zorgt voor een uitgebreide collectie interessante kazen, met elk een eigen smaak. Naast halfharde geitenkazen bestaat er ook verse geitenkaas. Deze kaas is zacht en is een lekker op een kaasplankje met andere romige kazen.

Een kaas die snel rijpt

Het maken van een geitenkaas verschilt weinig van dat van normale kaas. De vetten in de geitenmelk klonteren samen met behulp van stremsel. Vervolgens wordt zout toegevoegd, wat invloed heeft op de smaak van de kaas. Een voordeel is dat het proces een stuk sneller gaat dan bij kaas die van koemelk wordt gemaakt. Met twee weken heeft de geitenkaas al zijn karakteristieke zachte smaak. Omdat geitenmelk van nature minder lactose bevat, is de kaas vaak geschikt voor kaasliefhebbers met een lactoseallergie. Zo kunnen zij ook genieten van een romige, smedige kaas, zonder daar last van te krijgen!