Nagelkaas

Nagelkaas

Nagelkaas

Onze Friesenagelkaas die komt echt uit Friesland. De nagelkaas hebben we in oud en in belegen.
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
  1. Waardering:
    94%
    Nagelkaas Belegen - Friese Nagelkaas | Extra Kwaliteit
    De smaak van deze Friese belegen nagelkaas is te omschrijven als licht pitt...
    Kies uw gewicht
  2. Waardering:
    96%
    Friese Nagelkaas Oud - Nagelkaas Oud | Extra Kwaliteit
    Voor de echte liefhebber hebben we natuurlijk ook Friese oude nagelkaas in vo...
    Kies uw gewicht
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina

Nagelkaas

(Friese) Nagelkaas is een aparte kaassoort bereid met kruidnagel en komijn. De kaas wordt traditioneel bereid met taptemelk, een zeer magere melk die overblijft bij het produceren van andere zuivelproducten als roomboter. De kaas dankt zijn naam aan de vorm van de gaten, die sterk doen denken aan de vorm van vingernagels. Door het van oorsprong lage vetpercentage heeft de kaas van zichzelf weinig pit. Om die reden worden bepaalde planten en specerijen toegevoegd om de smaak te verbeteren, of de kleur aan te passen. Deze toevoegingen, in de regel dus kruidnagel en komijn, geven de kaas zijn unieke zuurpittige smaak.

De kanterkaas

De kanterkaas is een beschermde soort nagelkaas die vandaag de dag nog altijd veel bekendheid geniet. De kaas wordt gemaakt door de magere melk te stremmen en de wrongel vervolgens onder hoge druk samen te persen. Hiervoor worden speciale cilindervormige vaten gebruikt. Die vaten zijn verantwoordelijk voor het unieke uiterlijk van de kaas. Omdat Friese Nagelkaas zelf geen beschermde status heeft, mag een volle kaas ook de naam gebruiken. Er zijn daardoor diverse soorten nagelkaas beschikbaar, van verschillende leeftijden. Voor de traditionele Friese Nagelkaas zoals u die misschien eerder heeft geproefd, kiest u daarom voor de kanterkaas.