Kees Extra Gerijpt
In kees vervangen we de melkvetten door plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigd vet. De unieke samenstelling zorgt ervoor dat kees 50% minder verzadigd vet* bevat. Daarom is kees goed voor je cholesterol. Bovendien bevat kees 25% minder zout* en dat is goed voor je bloeddruk.
- KAAS ONLINE KOPEN VOOR PARTICULIERE & ZAKELIJKE KLANTEN
- VERS VAN HET MES & VACUÜM VERPAKT - Extra lang houdbaar!
- MEER DAN 350 SOORTEN KAAS - KAASVERKOPERS SINDS 1970
- GEKOELDE LEVERING MET AFLEVER- & VERSGARANTIE
- KAASGESCHENK? VERANDER AFLEVERADRES IN CHECK-OUT
- CHECK HOE WIJ VERPAKKEN EN VERSTUREN
Proef de volle smaak van KEES!
Extra gerijpte KEES, lekker doorgerijpt met een pittige smaak.
Wat is kees?
In kees vervangen we de melkvetten door plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigd vet. De unieke samenstelling zorgt ervoor dat kees 50% minder verzadigd vet* bevat. Daarom is kees goed voor je cholesterol. Bovendien bevat kees 25% minder zout* en dat is goed voor je bloeddruk.
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.
*vergeleken met een 48+ kaas van dezelfde leeftijd
Verschillende instanties staan positief ten aanzien van producten die minder verzadigd vet en minder zout bevatten, zoals kees van keesmakers. De Hartstichting en het Voedingscentrum moedigen initiatieven aan die dit bewerkstelligen. Zo nomineerde het Voedingscentrum kees voor de Publieksjaarprijs 2011.
60% minder verzadigd vet
Voor het behoud van een normaal cholesterolgehalte raadt het Voedingscentrum ons aan om minder verzadigde vetten te eten en juist meer onverzadigde vetten.
kees bevat 60% minder verzadigd vet* dan een 48+ kaas van vergelijkbare leeftijd, omdat we de melkvetten vervangen door plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigde vetten. Zo draagt kees bij aan het behoud van een verantwoord cholesterol gehalte.
*vergeleken met een 48+ kaas van dezelfde leeftijd
Uit de tabel blijkt dat kees in totaal bijna net zoveel vet bevat als traditionele 48+ kaas. Het grote verschil: kees bevat veel meer onverzadigde vetten. Wat kees overigens wél gemeen heeft met 48+ kaas: dezelfde volle smaak.
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.
We hebben allemaal zout nodig, maar eten er al snel te veel van. We voegen zout toe als smaakmaker en het zit verborgen in allerlei producten, zoals kaas.
kees bevat 30% minder zout dan een gewone 48+ kaas van vergelijkbare leeftijd. Minder zout eten is gunstig voor je bloeddruk. Ondanks het verminderen van de hoeveelheid zout, behoudt kees trouwens toch voor de volle 100% een pittige smaak.
Het vinkje
Op kees vind je het groene Vinkje van de stichting Ik Kies Bewust omdat kees binnen de productgroep een gezondere keuze is.
Vegetarisch
kees heeft het Vegetarisch Keurmerk van de Vegetariërsbond, omdat kees wordt gestremd met vegetarisch stremsel.
kees is lactosevrij: tijdens de rijping van kees zetten melkzuurbacteriën de lactose uit de melk om in melkzuren. Het restpercentage lactose dat overblijft is bijna te verwaarlozen, op iedere 100 gram bedraagt de hoeveelheid minder dan 0.01 gram. Hierdoor kunnen ook ‘lactose-intoleranten’ beide varianten van kees met een gerust hart eten.
Afmeting hele kaas | +/- 37 cm Ø x 10 cm H |
---|---|
Merk | Kees Makers |
Smaaksterkte | Pikant |
Land afkomst | Nederland |
Voedingswaarde | per 100 gram |
Vet (gr) | 31 |
Verzadigd Vet (gr) | 9,3 |
Calcium (mg) | 1030 |
Calorieën (kcal) | 403 |
Kilojoules (KJ) | 1693 |
Koolhydraten (gr) | 0 |
Eiwit (gr) | 31 |
Natrium (mg) | 575 |
Melksoort | Koe |
Glutenvrij | Ja |
Soort stremsel | Vegetarisch stremsel (microbieel) |
Suikervrij | Ja |
Kan sporen bevatten van pinda. | Ja |
Eetbare kaaskorst | Nee |
Lactosevrij | Ja |
Gepasteuriseerd | Ja |
Recept | KEES Soufflé
Verwarm de oven voor op 175 graden. Verhit de olijfolie in een pannetje. Roer de bloem er langzaam doorheen en laat het geheel al roerend ongeveer 1 minuut warm worden. Voeg nu de melk in gedeeltes toe. Blijf goed roeren tot er een glad gebonden saus is ontstaan. Laat de saus, al roerend, een minuut of 5 zachtjes doorkoken. Haal de saus van het vuur. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Voeg de geraspte KEES toe aan de saus. Voeg naar smaak nog wat peper en nootmuskaat toe. Spatel nu voorzichtig het stijfgeslagen eiwit door het mengsel. Smeer een hoge ovenschaal of soufflévorm van ongeveer 1 ½ liter of 6 kleine bakjes in met wat olijfolie en vul ze voor 2/3e met het beslag. Laat het gedurende 40 minuten in de oven. Probeer tijdens het bakken de oven dicht te houden anders zakt de soufflé in! |
Beperkte houdbaarheid | Nee |