10 Verse Goudse Stroopwafels

Waardering:
98% of 100
Heerlijke verse Hollandse Goudse Stroopwafels. Handgemaakt en bereid met 100% Echte Roomboter.
  • CHECK HOE WIJ VERPAKKEN EN VERSTUREN

Heerlijke verse Hollandse Goudse Stroopwafels. Handgemaakt en bereid met 100% Echte Roomboter.


Goudse Stroopwafels

Goudse Stroopwafels zijn niet weg te denken uit de Nederlandse huiskamer. Het zijn heerlijke koeken, die dankzij het gebruik van roomboter een heerlijke volle smaak hebben. Het is de balans tussen de zoete karamel en de knapperige wafeltjes die dit koekje tot een klassieker maken. Tegenwoordig wordt er steeds meer gevarieerd met de klassieker en daarom zijn er nu ook diverse recepten te vinden die van Goudse Stroopwafels gebruik maken. Met deze klassieke koeken zijn er vele recepten mogelijk! Hoe je de Goudse Stroopwafels ook gebruikt, het is en blijft een echte topper van Nederlandse bodem.
Voedingswaarden – allergenen
Afmeting hele kaas n.v.t.
Merk Huismerk
Smaaksterkte n.v.t.
Land afkomst Nederland
Voedingswaarde Nee
Vet (gr) Nee
Verzadigd Vet (gr) Nee
Calcium (mg) Nee
Calorieën (kcal) Nee
Kilojoules (KJ) Nee
Koolhydraten (gr) Nee
Eiwit (gr) Nee
Natrium (mg) Nee
Melksoort Nee
Gepasteuriseerd Nee
Lactosevrij Nee
Glutenvrij Nee
Soort stremsel Nee
Suikervrij Nee
Kan sporen bevatten van pinda. Nee
Eetbare kaaskorst Nee
Recept Yoghurt tiramisu met stroopwafels

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:
2 pakjes stroopwafels
75 g boter
5 eetl. amandellikeur
9 blaadjes witte gelatine (18 g)
50 ml sterke koffie
5 dl vanilleyoghurt
250 ml slagroom, stijfgeklopt
1 theel. cacaopoeder
1 theel. kaneelpoeder

Hulpmiddelen:
Springvorm ø 22-24 cm, ingevet en
bodem bekleed met bakpapier

Voorbereiding:
Verkruimel 1 pakje stroopwafels in een keukenmachine.
Smelt de boter en meng deze met 2 eetlepels likeur door de koekkruimels.
Verdeel het kruimelmengsel over de springvormbodem en druk dit goed aan met de bolle kant van een vochtige lepel.
Halveer de rest van de stroopwafels en zet deze iets overlappend naast elkaar langs de rand van de vorm, met de snijkant op de koekbodem.
Breek de stroopwafels die over zijn in kleine stukjes.

Bereidingswijze:
Week de gelatine 5 minuten in koud water.
Verwarm de koffie zonder te koken met de rest van de likeur.
Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de warme koffie.
Meng het gelatinemengsel door de yoghurt en spatel de slagroom erdoor.
Schenk de helft van dit mengsel op de koekbodem in de springvorm.
Verdeel daarover de stroopwafelstukjes en daarover de rest van het yoghurtmengsel. Laat het nagerecht minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
Verwijder de rand van de vorm.
Meng de cacao en kaneelpoeder en bestuif de tiramisu met dit mengsel.

Serveertips:
De yoghurt tiramisu kan ook in de diepvries worden gezet om op te stijven en daarna licht bevroren geserveerd worden.

Variatie:
Vervang stroopwafels door lange vingers en gebruik in plaats van een ronde vorm een vierkante diepe schaal.

Dit recept wordt u aangeboden door:     Smulweb

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:10 Verse Goudse Stroopwafels
Uw waardering

No Related Posts