Abdijkaas St. Bernardus

De Abdijkaas St. Bernardus is romig, vol en zacht van smaak. Dankzij de milde nootachtige smaak kan de St. Bernardus dan ook terecht een kaasje met karakter genoemd worden. Het traditionele recept en de rijping geven de St. Bernardus een licht pittige smaak en een authentiek karakter. Een ware smaaksensatie, waarbij u het Bourgondische Vlaanderen gewoon proeft.

Gewicht:
  • CHECK HOE WIJ VERPAKKEN EN VERSTUREN

Een halfharde kaas, gekenmerkt door een romige en zachte structuur, dát is de Belgische Abdijkaas St. Bernardus. Deze authentieke paterskaas met bruin gecoate korst is dan ook terecht bekroond met Zilver op het internationale kaasconcours. In combinatie met een St. Bernardusbiertje of abdijbier komt dit kaasje pas écht tot zijn recht.

Ingrediënten:
Vet 50+, gepasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, zuursel

Kwaliteit:
Wij snijden uw Abdijkaas St. Bernardus vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Abdijkaas St. Bernardus , is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.

Herkomst

Deze paterskaas kent een rijke historie. De productie begon al ruim een eeuw geleden in de ‘’Réfuge Notre Dame de St. Bernard’’ in Watou, België. Deze boerderij werd ingericht met als doel het maken van een paterskaas. De kaasmakerij verhuisde omstreeks 1930 naar de Trappistenweg, waar tot op heden het gerenommeerde St. Bernardus bier gebrouwen wordt. De kaasmakerij werd overgenomen van de paters door de heer Evarist Deconinck en werd verder uitgebreid. In 1959 werd de kaasmakerij verkocht en tegenwoordig is de productie in handen van Belgomilk in Moorslede

Combinatie

De Abdijkaas St. Bernardus leent zich uitstekend als smaakvol broodbeleg. Of wat dacht u van een heerlijke aanvulling op uw kaasplankje? Ook op het vuistje is deze kaas erg smaakvol. U zult uw gasten hoe dan ook verrassen met deze heerlijke traktatie. Bij deze kaas hoort natuurlijk een echt St. Bernardusbiertje, abdijbier of trappistenbier. Dit bier complementeert de smaak van deze romige kaas.

Voedingswaarden – allergenen
Afmeting hele kaas 23 cm Ø x 6 cm H
Merk Abdijkaas St. Bernardus
Smaaksterkte Zacht
Land afkomst België
Voedingswaarde per 100 gram
Vet (gr) 27
Verzadigd Vet (gr) 19,2
Calcium (mg) 815
Calorieën (kcal) 335
Kilojoules (KJ) 1390
Koolhydraten (gr) n.v.t.
Eiwit (gr) 23
Natrium (mg) 735
Melksoort Koe
Gepasteuriseerd Ja
Lactosevrij Nee
Glutenvrij Ja
Soort stremsel Lebstremsel
Suikervrij Nee
Kan sporen bevatten van pinda. Ja
Eetbare kaaskorst Nee
Recept n.v.t.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Abdijkaas St. Bernardus
Uw waardering

No Related Posts