Abdijkaas St. Bernardus

Abdijkaas St. Bernardus
De Abdijkaas St. Bernardus is romig, vol en zacht van smaak. Dankzij de milde nootachtige smaak kan de St. Bernardus dan ook terecht een kaasje met karakter genoemd worden. Het traditionele recept en de rijping geven de St. Bernardus een licht pittige smaak en een authentiek karakter. Een ware smaaksensatie, waarbij u het Bourgondische Vlaanderen gewoon proeft.
Omschrijving / Abdijkaas St. Bernardus
Een halfharde kaas, gekenmerkt door een romige en zachte structuur, dát is de Belgische Abdijkaas St. Bernardus. Deze authentieke paterskaas met bruin gecoate korst is dan ook terecht bekroond met Zilver op het internationale kaasconcours. In combinatie met een St. Bernardusbiertje of abdijbier komt dit kaasje pas écht tot zijn recht.
Ingrediënten:
Vet 50+, gepasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, zuursel
Kwaliteit:
Wij snijden uw Abdijkaas St. Bernardus vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Abdijkaas St. Bernardus , is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.
Herkomst
Deze paterskaas kent een rijke historie. De productie begon al ruim een eeuw geleden in de ‘’Réfuge Notre Dame de St. Bernard’’ in Watou, België. Deze boerderij werd ingericht met als doel het maken van een paterskaas. De kaasmakerij verhuisde omstreeks 1930 naar de Trappistenweg, waar tot op heden het gerenommeerde St. Bernardus bier gebrouwen wordt. De kaasmakerij werd overgenomen van de paters door de heer Evarist Deconinck en werd verder uitgebreid. In 1959 werd de kaasmakerij verkocht en tegenwoordig is de productie in handen van Belgomilk in Moorslede
Combinatie
De Abdijkaas St. Bernardus leent zich uitstekend als smaakvol broodbeleg. Of wat dacht u van een heerlijke aanvulling op uw kaasplankje? Ook op het vuistje is deze kaas erg smaakvol. U zult uw gasten hoe dan ook verrassen met deze heerlijke traktatie. Bij deze kaas hoort natuurlijk een echt St. Bernardusbiertje, abdijbier of trappistenbier. Dit bier complementeert de smaak van deze romige kaas.
Extra informatie
Afmeting hele kaas | 23 cm Ø x 6 cm H |
---|---|
Merk | Abdijkaas St. Bernardus |
Smaaksterkte | Zacht |
Land afkomst | België
![]() |
Voedingswaarde | per 100 gram |
Vet (gr) | 27 |
Verzadigd Vet (gr) | 19,2 |
Calcium (mg) | 815 |
Calorieën (kcal) | 335 |
Kilojoules (KJ) | 1390 |
Eiwit (gr) | 23 |
Natrium (mg) | 735 |
Melksoort | Koe
![]() |
Glutenvrij | Ja |
Soort stremsel | Lebstremsel |
Suikervrij | Nee |
Kan sporen bevatten van pinda. | Ja |
Eetbare kaaskorst | Nee |
Lactosevrij | Nee |
Gepasteuriseerd Ja/Nee | Gepasteuriseerd |
Beperkte houdbaarheid | Nee |