Lutjewinkel 1916
Ontdek het dorpje dat in de wereld van kaas wereldberoemd is: Lutjewinkel. In het noorden van Noord-Holland wordt hier al sinds 1916 door de kaasmeesters Lutjewinkel 1916 kaas met groots vakmanschap gemaakt. Deze kazen behoren tot de beste ter wereld door de rijke smaak en kwaliteit. Met grote zorgvuldigheid worden de kazen op een natuurlijke manier gerijpt. Zo wordt iedere kaas op het juiste moment op smaak gebracht. Met een verrassend rijk smaakpalet is er voor iedere kaasliefhebber wel een passende keuze te vinden. Zo kies je voor een verfijnde lichte kaas of juist een uitgesproken en robuuste kaas.
De 48+ Lutjewinkel 1916 kaas is erkend als streekkaas. Dit houdt in dat de kaas alleen door Noord-Hollandse kaasmeesters in Noord-Holland gemaakt mag worden. Zo ben je altijd verzekerd van een ambachtelijk bereide kaas die door de echte specialisten is geproduceerd. De kaas is van hoogwaardige kwaliteit weidemelk gemaakt, waardoor deze zijn volle romige smaak krijgt. Met liefde voor de koeien en natuur wordt deze kaas geproduceerd volgens ambachtelijk recept.
Welk Lutjewinkel 1916 kaasje doet jouw hart sneller kloppen? De Lutjewinkel 1916 Lekker & Licht 35+ kaas heeft een laag vetgehalte, maar wel de karakteristieke smaak van Goudse kaas. De romige lichte smaak zorgt ervoor dat de jonge kaas gemakkelijk te combineren is met andere producten met een uitgesproken smaak. Ook maak je perfecte plakken van deze kaas. Bovendien smelt deze jonge kaas gemakkelijk, waardoor je er een heerlijke tosti van maakt of toevoegt aan een ovengerecht.
Ben je op zoek naar een kaas met meer pit? Dan ga je voor de Lutjewinkel 1916 Verfijnd & Romig. Deze belegen kaas heeft door de langere rijpingstijd meer kracht, maar ligt alsnog zacht in de mond. De Rijk & Romig kaas heeft zoals de naam al doet vermoeden een rijke en volle smaak. Ook al is het een belegen kaas, in het rijpingsstadium hebben de eiwitten nog geen kristallen gevormd, en hierdoor is deze kaas nog steeds uitstekend in blokjes te snijden of geschikt om plakjes van te schaven. Met deze kaas kan je dus alle kanten op! Wanneer je van een pittig kaasje houdt, is de Lutjewinkel 1916 Pittig & Romig kaas een perfecte match. Deze kaas is zachter in de mond dan oude kaas, maar pittiger dan extra belegen. Ten slotte is er voor de liefhebbers van oude kaas de Lutjewinkel 1916 Robuust & Romig. Van de intense en robuuste smaak loopt het water je in de mond. Het lange rijpingsproces zorgt voor een stevige textuur en een pittige bite.