icon

RUIM 350 SOORTEN KAAS - VERS VAN HET MES & VACUÜM VERPAKT

icon

Minimaal 7 weken houdbaar - Kaaspapier gratis meegeleverd

icon

KAASVERKOPERS SINDS 1970 - VOOR PARTICULIERE & ZAKELIJKE KLANTEN

icon

GEKOELDE LEVERING MET AFLEVER- & VERSGARANTIE

icon

KAASGESCHENK? VERANDER AFLEVERADRES IN CHECK-OUT

Italiaanse kaas

Italiaanse kaas

Kaas, daar zijn de Italianen dol op. Het wordt dan ook volop geproduceerd in Italië, in alle soorten en maten, van mild tot pittig en van hard tot zacht. Veel van deze Italiaanse kazen hebben een beschermde status vanuit de Europese Unie. Dit betekent dat deze kazen een beschermde oorsprongsbenaming hebben.

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Parmigiano Reggiano | Extra Kwaliteit
(23)
Voor wie van rijke, intense kaassmaken houdt, is de Parmigiano Re... meer info
Vanaf € 5,49
Grana Padano | Extra Kwaliteit
(15)
Grana Padano is een heerlijke harde Italiaanse kaas. Grana Padano i... meer info
Vanaf € 7,75
Pecorino Romano Kaas | Extra Kwaliteit
(24)
Pecorino kaas uit Sardinië staat bekend om harde structuur en zouta... meer info
€ 9,25
Vanaf € 8,49
Pecorino Moliterno al tartufo
(6)
De rijke smaak van zwarte truffel heeft zich genesteld in de heerli... meer info
Vanaf € 12,95
/p/e/pecorino_pepato.jpg
(1)
De Pecorino Pepato is een harde en zoute Italiaanse kaas gemaakt va... meer info
Vanaf € 9,95
Pecorino Sardo DOP Maturo
(1)
Pecorino Sardo DOP Maturo is als een liefkozing van de zintuigen, e... meer info
Vanaf € 9,49
Fontina DOP Kaas
(7)
Deze heerlijke kaas, gemaakt van gepasteuriseerde koemelk, is herke... meer info
Vanaf € 9,25
Taleggio D.O.P.
(4)
Taleggio wordt al eeuwen volgens hetzelfde recept gemaakt en de kaa... meer info
Vanaf € 7,45
Piave vecchio
(1)
Piave Vecchio is meer dan 6 maanden gerijpt. Het heeft een compacte... meer info
Vanaf € 8,95
Provolone Caciocavallo
(12)
De Provolone is een kaas met een zacht en vol aroma dat al vrij kom... meer info
Vanaf € 7,99
Roccolo Valtaleggio - CasArrigoni
(1)
Het centripetale verouderingsproces van de Roccolo-kaas, van het op... meer info
Vanaf € 8,25
Provolone Salame Piccante
Provolone Salame Piccante is een harde Italiaanse kaas. De smaak is... meer info
Vanaf € 7,45

Producten 1-12 van 14

per pagina

Grana Padano

Grana Padano is een harde Italiaanse kaas met een heerlijke smaak. Vaak wordt deze kaas vergeleken met Parmezaanse kaas. In veel opzichten lijken de twee kaasjes op elkaar, maar Parmezaanse kaas is veel duurder en wordt maar in een klein gebied in Italië gemaakt. Grana Padano wordt in een veel groter gebied in Italië gemaakt. De kaas wordt ongeveer 14 maanden op natuurlijke wijze gerijpt. Het is dan ook een droge, harde kaas. Bovendien is het een ideale kaas om te raspen voor een lekkere pasta.

Parmigiano Reggiano D.O.P

Parmigiano Reggiano D.O.P is een ware traktatie voor iedereen die van rijke, intense kaassmaken houdt. De kaas wordt maar liefst 24 maanden gerijpt, waardoor de smaak zeer geconcentreerd en rijk aan proteïnen en mineralen is. Deze harde Italiaanse kaas wordt gemaakt van koemelk en maakt deel uit van een lange Noord-Italiaanse traditie. De herkomst van deze kaas is exclusief. Zo wordt de kaas alleen in kleine, ambachtelijke kaasmakerijen in de regio rondom Parma gemaakt. Parmigiano Reggioano D.O.P is zeer geliefd van wege de rijke smaak en het feit dat de kaas in een groot aantal gerechten kan worden verwerkt. Het is dan ook de perfecte smaakmaker.

Pecorino Romano

Pecorino Romano is een Italiaanse kaas met een harde structuur en een zoutachtige smaak. Deze smaak heeft het kaasje te danken aan het feit dat deze tijdens de bereiding in zeewater gewassen wordt. Het kaasje komt van oorsprong uit Sardinië, en werd later door de Romeinen geïmporteerd naar Rome. Zo komt het kaasje aan zijn naam. De Pecorino Romano wordt 14 maanden op natuurlijke wijze gerijpt.

Over Italiaanse kaas

Kaas is een veelzijdig voedingsmiddel en mensen over de hele wereld zijn er dol op! Wist je dat alleen al in Italië meer dan 400 verschillende kazen worden geproduceerd?

Afhankelijk van hun textuur en smaak kunnen ze worden gebruikt om verschillende recepten te maken. Een strooisel Italiaanse harde kaas is bijvoorbeeld zeer geschikt voor het maken van heerlijke pasta. Daarnaast maakt het Italiaanse kaasmengsel heerlijke sauzen voor pastarecepten.

Ten slotte is Italiaanse roomkaas het geheime ingrediënt van sommige desserts. Er zijn talloze Italiaanse kazen? Om meer vertrouwd te raken met de Italiaanse keuken, kun je gebruik maken van de bekendste soorten Italiaanse kazen die we hier te koop aanbieden, en hoe ze traditioneel worden gebruikt om heerlijke recepten te maken.