Italiaanse kaas

Italiaanse kaas

Kaas, daar zijn de Italianen dol op. Het wordt dan ook volop geproduceerd in Italië, in alle soorten en maten, van mild tot pittig en van hard tot zacht. Veel van deze Italiaanse kazen hebben een beschermde status vanuit de Europese Unie. Dit betekent dat deze kazen een beschermde oorsprongsbenaming hebben.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina

Grana Padano

Grana Padano is een harde Italiaanse kaas met een heerlijke smaak. Vaak wordt deze kaas vergeleken met Parmezaanse kaas. In veel opzichten lijken de twee kaasjes op elkaar, maar Parmezaanse kaas is veel duurder en wordt maar in een klein gebied in Italië gemaakt. Grana Padano wordt in een veel groter gebied in Italië gemaakt. De kaas wordt ongeveer 14 maanden op natuurlijke wijze gerijpt. Het is dan ook een droge, harde kaas. Bovendien is het een ideale kaas om te raspen voor een lekkere pasta.

Parmigiano Reggiano D.O.P

Parmigiano Reggiano D.O.P is een ware traktatie voor iedereen die van rijke, intense kaassmaken houdt. De kaas wordt maar liefst 24 maanden gerijpt, waardoor de smaak zeer geconcentreerd en rijk aan proteïnen en mineralen is. Deze harde Italiaanse kaas wordt gemaakt van koemelk en maakt deel uit van een lange Noord-Italiaanse traditie. De herkomst van deze kaas is exclusief. Zo wordt de kaas alleen in kleine, ambachtelijke kaasmakerijen in de regio rondom Parma gemaakt. Parmigiano Reggioano D.O.P is zeer geliefd van wege de rijke smaak en het feit dat de kaas in een groot aantal gerechten kan worden verwerkt. Het is dan ook de perfecte smaakmaker.

Pecorino Romano

Pecorino Romano is een Italiaanse kaas met een harde structuur en een zoutachtige smaak. Deze smaak heeft het kaasje te danken aan het feit dat deze tijdens de bereiding in zeewater gewassen wordt. Het kaasje komt van oorsprong uit Sardinië, en werd later door de Romeinen geïmporteerd naar Rome. Zo komt het kaasje aan zijn naam. De Pecorino Romano wordt 14 maanden op natuurlijke wijze gerijpt.