Skylger kaas
Skylger kaas is een bijzondere kaas met een authentiek verhaal. De kaas vindt zijn oorsprong in Terschelling. Hier wordt de kaas door kaasmaker Jan-Willem Zeilstra geproduceerd in een nieuwe kaasfabriek. Skylger kaas kenmerkt zich door het gebruik van pure, verse Terschellinger melk, afkomstig van melkveeboeren van het eiland. Maar wist u dat Skylger tevens bijdraagt aan een veiligere toekomst voor weidevogels op het eiland? Zo wordt er bijvoorbeeld een uitgestelde maaidatum gehanteerd zodat weidevogels voldoende ruimte hebben om te kunnen groeien.
Het bijzondere Terschelling
Skylger kaas wordt geproduceerd door kaasmaker Jan-Willem Zeilstra in Terschelling. Kaas maken is dan ook zijn lust en zijn leven. In de kaasfabriek in Terschelling wordt de kaas op ambachtelijke wijze gemaakt. De nieuwe kaasfabriek in West-Terschelling is mede een initiatief van Royal FrieslandCampina. De strategie is gericht op de productie van bijzondere kazen met een authentiek verhaal. En dat heeft Terschelling absoluut. De Terschellinger polder, gelegen in de nabijheid van de Waddenzee, is ruim 1.000 hectare groot en kenmerkt zich door het open landschap. Weilanden worden hier in oude glorie hersteld door middel van bijvoorbeeld het uitbreiden van natte weides.
De Skylger varianten
Skylger kaas is er in drie heerlijke varianten: mild, belegen en pikant. Stuk voor stuk worden deze varianten op ambachtelijke wijze gemaakt van verse Terschellinger melk en op basis van een uniek recept van kaasmaker Jan-Willem Zeilstra. Skylger Mild is een kaas met een milde en pure smaak, die tegelijkertijd romig en fris is. Skylger Belegen is een ietwat pittige kaas met een verrassende bite. Een heerlijke romige kaas, tegelijkertijd ook ziltig en fris dankzij de verse Terschellinger melk. Skylger Pikant tot slot is een pittig pikante kaas, welke robuust van smaak is. Al deze varianten zijn heerlijk voor ieder moment van de dag: ontbijt, lunch, diner of snack.