Old Amsterdam
Old Amsterdam is op bijzondere wijze geboren. De familie Westland van familiebedrijf Westland Kaas voelde zich in 1985 geroepen om een gerijpte kaas te ontwikkelen. Dit moest een kaas zijn met veel kristallen, maar tegelijkertijd smeuïg en goed snijdbaar. Hiervoor werd een onafhankelijk onderzoeksinstituut ingeschakeld. Deze zoektocht resulteerde uiteindelijk in een uitgebreid proces waarbij kennis uit andere landen gecombineerd werd met Hollandse nuchterheid. Old Amsterdam is een kaas met een Amsterdams karakter: eigen en uitgesproken. Een kaas die zich op alle vlakken onderscheidt van de rest. Tegenwoordig is Old Amsterdam één van de grootste merken van familiebedrijf Westland Kaas.
Hoe Old Amsterdam gemaakt wordt
Old Amsterdam wordt traditioneel gemaakt van Nederlandse weidemelk. Hieraan wordt vervolgens stremsel en zuursel aan toegevoegd. De kaas heeft zijn unieke smaak te danken aan het zuursel. De zoektocht naar de het zuursel met de ideale samenstelling kenmerkt zich door lang en veel experimenteren door de ontwikkelaars van Old Amsterdam. Uiteindelijk bevat M4-zuursel de perfecte mix aan natuurlijke ingrediënten. Dankzij deze ingrediënten is Old Amsterdam een succes geworden. Het is tegenwoordig zelfs een van de grootste merken van familiebedrijf Westland Kaas. Bovendien wordt de kaas regelmatig bekroond met internationale awards.
Het assortiment van Old Amsterdam
Old Amsterdam is een zeer bekend en succesvol merk. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland is de kaas geliefd. Zo heeft familiebedrijf Westland Kaas eigen Old Amsterdam Cheese Stores en wordt Old Amsterdam in meer dan 60 landen wereldwijd gegeten door vele trouwe fans. Old Amsterdam is er dan ook in allerlei soorten en maten. De bekendste is de Old Amsterdam Classic 48+, een oude kaas welke hartig en licht zoet van smaak is. Wereldwijd geliefd en bekroond met vele prijzen. Daarnaast is er Old Amsterdam 35+, Old Amsterdam Geitenkaas en Old Amsterdam crème. Old Amsterdam leent zich uitstekend voor ieder moment van de dag.