Brokkelkaas (+/- 2 tot 4 jaar gerijpt)
De brokkelkaas, een ware delicatesse, wordt vertegenwoordigd door verschillende merken en varianten. Beemster XO biedt een romige, volle smaak met een pittige afdronk, terwijl Boer’n Trots X.O. verrast met zijn intense smaak en knapperige eiwitkristallen. Gouda Premium presenteert een scala aan brokkelkazen, waaronder de pittige Goudse, de volle Boerenkaas en de unieke Oude Leidse met komijnzaadjes voor een nootachtige twist. Parmigiano Reggiano D.O.P. is een traktatie voor de fijnproever, met een geconcentreerde, rijke smaak na een rijpingsproces van 24 maanden. Elk van deze brokkelkazen biedt een unieke en overheerlijke smaakervaring. Ervaar ons assortiment van heerlijke brokkelkazen.
Beemster
Beemster XO is een heerlijke overjarige kaas, die ongeveer 3 jaar op natuurlijke wijze is gerijpt. Als gevolg van het veelvuldig uitkristalliseren van eiwitten en zouten zijn er veel witte puntjes aan het oppervlak zichtbaar. Beemster XO heeft een romige, volle en pikante smaak. Tegelijkertijd is de kaas ook zoet en fruitig met een bijzonder lange nasmaak.
Boer’n Trots
Boer’n Trots X.O. is een bijzondere brokkelkaas die geheel per toeval is ontstaan. De familie Kaamps ontdekte geheel per toeval dat de kaas na minimaal 80 weken rijpen nóg intenser en lekkerder van smaak was. Tevens ontstaan er prachtige eiwitkristallen na het lange rijpingsproces, welke voor een heerlijke crunch zorgen. Boer’n Trots X.O. is dan ook terecht met zilver bekroond tijdens de World Cheese Awards van 2017.
Gouda Premium
Brokkelkaas Goudse, Boerenkaas Brokkel en Oude Leidse kaas zijn heerlijke brokkelkazen van het merk Gouda Premium. Brokkelkaas Goudse is een heerlijke pittige brokkelkaas welke sterk en nootachtig smaakt. Ook is de kaas voorzien van knapperige zoutkristallen. Deze brokkelkaas wordt maar liefst 3 tot 4 jaar gerijpt. Boerenkaas Brokkel is een heerlijke boeren brokkelkaas welke vol van smaak is dankzij de natuurlijke rijping van 3 tot 4 jaar. Deze boeren brokkelkaas kenmerkt zich door een sterk aroma en een distinctieve smaak. Oude Leidse kaas wordt 3 jaar op natuurlijke wijze gerijpt, waardoor de kaas een unieke smaak heeft. De komijnzaadjes zorgen voor een bijzondere, nootachtige smaak.
Parmigiano Reggiano D.O.P
Parmigiano Reggiano D.O.P is een ware traktatie voor iedereen die van rijke, intense kaas houdt. De smaak is, als gevolg van het rijpingsproces van maar liefst 24 maanden, zeer geconcentreerd en rijk aan proteïnen en mineralen. Parmigiano Reggiano D.O.P is zeer geliefd.