Zwitserse kaas

Zwitserse kaas

Zwitserse kaas is er in allerlei soorten en maten: een grote diversiteit als weerspiegeling van het gevarieerde Zwitserse landschap.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

per pagina
  1. Waardering:
    88%
    (5)
    Raclette Suisse - Zwitserse Raclettekaas
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  2. Waardering:
    80%
    (1)
    Hooibloem kaas
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  3. Waardering:
    90%
    (1)
    Appenzeller Zwart - Extra
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  4. Rating:
    0%
    Appenzeller Goud - Surchoix
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  5. Waardering:
    100%
    (1)
    Appenzeller Zilver - Classic
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  6. Waardering:
    95%
    (2)
    Tilsiter Kaas uit Zwitserland
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  7. Waardering:
    90%
    (3)
    Gruyère Kaltbach
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

per pagina

Appenzeller

Appenzeller is een van de pittigste en voornaamste Zwitserse kazen. Deze unieke kaas wordt tijdens de rijpingsperiode met de hand ingewreven met een bijzonder kruidenmengsel, waarvan het recept nog altijd geheim wordt gehouden. Appenzeller is verkrijgbaar in diverse varianten, waaronder Classic (Zilver), Surchoix (Goud) en Extra (Zwart). Appenzeller Classic, beter bekend als Appenzeller Zacht, is licht pittig van smaak dankzij de rijpingsperiode van 3 maanden en het geheime kruidenmengsel. Appenzeller Surchoix wordt gedurende 4 maanden gerijpt en is heerlijk pikant en sterk van smaak. Deze kaas is te herkennen aan het gouden label. Appenzeller Extra wordt gedurende 6 maanden gerijpt waardoor de kaas een heerlijke pikante smaak en een sterk aroma heeft. De kaas is te herkennen aan het zwart-gouden etiket.

Gruyère

Gruyère is heerlijke kaas van Zwitserse afkomst. Deze kaas is vernoemd naar de Zwitserse plaats Gruyères. Sinds 2001 draagt Gruyère het keurmerk AOC, waardoor u verzekerd bent van de echte Zwitserse kwaliteit. Gruyère  kenmerkt zich door een heerlijke zoete, nootachtige smaak. Ook leent de kaas zich uitstekend voor allerlei gerechten, waaronder een lekkere kaasfondue. Dan is er nog de bijzondere variant Gruyère Kaltbach. Deze bijzondere kaas heeft een intens rijke, kruidige smaak als gevolg van de rijping in de vochtige zandgrotten van Kaltbach. De Gruyère Kaltbach behoort dan ook tot een van de allerbeste kazen in Zwitserland.

Tomme de Savoie

Tomme de Savoie is een halfharde Zwitsere kaas die in de Savoie gemaakt wordt. Voor de productie van deze kaas wordt ongepasteuriseerde koemelk gebruikt. De buitenkant van de kaas wordt gekenmerkt door een stevige grijze korst, terwijl de kaas van binnen zeer licht van kleur is. De kaas kenmerkt zich bovendien door een sterk aanwezige geur, die licht aan ammoniak doet denken. Het is een magere, subtiele kaas met een vetpercentage tussen de 20% en 45%.