Stompetoren
Stompetoren kaas heeft zijn naam te danken aan het gelijknamige dorpje Stompetoren. Dit is een klein dorpje in de provincie Noord-Holland. Hier grazen de koeien waarvan CONO kaasmakerij de heerlijke Stompetoren kazen maakt. Deze kazen worden stuk voor stuk gemaakt van echte weidemelk. De koeien eten vers gras en grazen, lopen en rusten in de wei. Hierdoor zijn ze gezonder. Bovendien zorgt het eten van vers gras voor een romige en smaakvolle melk. En dat proeft u terug in de kazen van Stompetoren.
Het assortiment
Stompetoren is meermaals de grote prijswinnaar bij de Holland Kaaskeuring en andere (inter)nationale vakwedstrijden. Niet zonder reden uiteraard. De kazen van Stompetoren zijn vol en romig van smaak, dankzij de weidemelk maar zeker ook als resultaat van het bijzondere rijpingsproces. In het assortiment van Stompetoren vindt u de volgende soorten: Jong, Jong Belegen, Belegen, Extra Belegen, Oud, Grand Cru en Komijnekaas. De Stompetoren Belegen is toch wel de bekendste variant. Deze mooie kaas heeft in het verleden dan ook de titel "Lekkerste kaas van Nederland" gewonnen. Stompetoren Belegen is een smeuïge, volle kaas die 3 tot 4 maanden heeft gerijpt. Echt een allemansvriend.
Koken met Stompetoren
Dankzij het uitgebreide assortiment is er voor iedere kaasliefhebber iets wils. Houdt u van jong belegen kaas? Of juist van extra belegen of oude kaas? Waar uw voorkeur ook naar uit gaat, bij Stompetoren gaat u het vinden. Maar wist u dat de kazen van Stompetoren ook ideaal zijn om in uw favoriete gerechten te verwerken? Kaas is namelijk veel meer dan enkel broodbeleg. Al zullen de kazen van Stompetoren uw boterham absoluut verrijken. Maar wat dacht u van een heerlijke pastasalade met kaas? Of een smaakvolle Stompetoren kaas op uw hamburger? Verras uw gezin of uw gasten met een heerlijke kaasfondue, smeuïge burrito’s of broccoli met kaas uit de oven.