icon

RUIM 350 SOORTEN KAAS - VERS VAN HET MES & VACUÜM VERPAKT

icon

Minimaal 7 weken houdbaar - Kaaspapier gratis meegeleverd

icon

KAASVERKOPERS SINDS 1970 - VOOR PARTICULIERE & ZAKELIJKE KLANTEN

icon

GEKOELDE LEVERING MET AFLEVER- & VERSGARANTIE

icon

KAASGESCHENK? VERANDER AFLEVERADRES IN CHECK-OUT

Griekse kaas

Voor Griekse kaas geldt dat deze doorgaans uit een bepaald gebied komen, zoals van een specifieke streek of specifiek eiland in Griekenland. De meeste Griekse kazen worden op basis van geitenmelk, schapenmelk of een combinatie van beide gemaakt. Kenmerkend hiervoor is het gebied waar de geiten en schapen grazen. Dit beïnvloedt namelijk de uiteindelijke kwaliteit en smaak van de Griekse kaas. Ook de wijze van bewerken is kenmerkend. Griekse kaas wordt namelijk vaak nog volgens oude tradities gemaakt.

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Feta Salakis | 150 gram
Feta Salakis is een van oorsprong Griekse schapenkaas en wordt bere... meer info
€ 6,50
Hal­lou­mi Grill cheese huismerk| 200 grams
(2)
This cheese that is specially made for grilling dishes and comes fr... meer info
€ 7,45

2 producten

per pagina

Over Halloumi

De Griekse kaas die u in ons assortiment kunt vinden is Halloumi. Deze kaas staat ook wel bekend onder de benamingen Challúmi en Halumi. Het is een halfharde weikaas welke is gemaakt van gepasteuriseerde melk van koeien, geiten én schapen. De kaas bevat 43% vet en kenmerkt zich door een milde smaak. Een bijzonder ingrediënt van Halloumi is munt, wat een frisse toevoeging aan het kaasje is. De kaas heeft iets weg van mozzarella. Echter is Halloumi sterker van smaak doordat deze in de wei gekookt wordt.

De perfecte grillkaas voor vegetariërs

Halloumi is een echt nationaal product en wordt tegenwoordig ook buiten Griekenland meer gegeten. Halloumi kenmerkt zich bovendien door het feit dat de kaas niet smelt. Hierdoor is de kaas bij uitstek geschikt om te worden gebakken of zelfs op de grill te worden gebruikt. Aangezien er vegetarisch stremsel wordt gebruikt tijdens het productieproces, is de kaas geschikt voor vegetariërs. Ook bevat de kaas veel eiwitten. De kaas wint dan ook steeds meer populariteit onder vegetariërs.

De smaak van Halloumi

Halloumi zit qua structuur tussen feta en mozzarella in. De kaas heeft een milde smaak maar heeft ook van nature een beetje een zoutige smaak. Hierdoor is Halloumi een heerlijke toevoeging aan salades, met name wanneer de temperaturen oplopen. Ook in een wrap, of gegrild op de BBQ is de grillkaas heerlijk.