Tilsiter

Tilsiter

De kaas heeft een heerlijke zachte structuur, en zit boordevol smaak! Tilsiter kaas bestaat al sinds 1893, en toch is het recept van Otto Wartmann altijd bewaard gebleven. Tot op de dag van vandaag, word de Tilsiter kaas gemaakt op zijn authentieke wijze!

Filter
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
  1. Waardering:
    90%
    (4)
    Tilsiter Kaas uit Zwitserland
    Vanaf € 8,45 Bekijk verzendkosten
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina

Tilsiter

Tilsiter kaas neemt je mee naar de prachtige Zwitserse Alpen. Het productieproces van deze kaas begint namelijk al bij de koeien. In het begin van de zomer, worden de koeien meegenomen naar de toppen van de Alpen. Hier mogen ze de hele zomer grazen , en kunnen ze genieten van het lekkerste gras. Het eten van dit verse gras zorgt voor een heerlijke rauwe koeienmelk, waar vervolgens de Tilsiter kaas van kan worden gemaakt.

Tilsiter kaas word gemaakt naar het recept van Otto Wartmann. Deze kaasmaker heeft zijn eigen recept ontwikkeld, en maakt hierbij gebruik van geheel nieuwe kwaliteitsstandaarden. Zo wordt de Tilsiter kaas bijvoorbeeld onder toezicht gerijpt. Otto Wartmann vond het namelijk belangrijk dat de kaas met liefde word behandeld tijdens het productieproces, en dat is ook te proeven! De kaas heeft een heerlijke zachte structuur, en zit boordevol smaak! Tilsiter kaas bestaat al sinds 1893, en toch is het recept van Otto Wartmann altijd bewaard gebleven. Tot op de dag van vandaag, word de Tilsiter kaas gemaakt op zijn authentieke wijze!

Tilsiter kaas heeft een mooie gele kleur, en een romige structuur. Door het gebruik van de Alpenmelk, blijft de kaas lekker smeuïg waardoor er een zachte nasmaak ontstaat. Deze lekkere nasmaak zorgt ervoor dat je direct nog een stukje van de kaas wilt proeven! Tilsiter kaas komt het beste tot zijn recht in combinatie met andere smaken: bijvoorbeeld op een borrelplank! Door de smeuïge textuur én de romige smaak kan de kaas ook goed worden gegeten met een lekker glas rode wijn. Tegenwoordig word de kaas echter ook steeds vaker als broodbeleg gebruikt, of gewoon uit het vuistje gegeten. Tilsiter is een veelzijdige kaas, dus schroom vooral niet om ermee te experimenteren!

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de Tilsiter kaas? Wij bezorgen de kaas vacuüm verpakt bij u thuis!