icon

RUIM 350 SOORTEN KAAS - VERS VAN HET MES & VACUÜM VERPAKT

icon

Minimaal 7 weken houdbaar - Kaaspapier gratis meegeleverd

icon

KAASVERKOPERS SINDS 1970 - VOOR PARTICULIERE & ZAKELIJKE KLANTEN

icon

GEKOELDE LEVERING MET AFLEVER- & VERSGARANTIE

icon

KAASGESCHENK? VERANDER AFLEVERADRES IN CHECK-OUT

Pecorino

Pecorino

Dat Pecorino van de melk van een schaap afkomstig is, zorgt voor een duidelijk onderscheidende en zeer volle smaak. De meeste mensen waarderen Pecorinokaas om de intense en haast pittige smaakbeleving. Sommigen vinden hem zelfs noot- of boterachtig.  

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Pecorino Romano Kaas | Extra Kwaliteit
(24)
Pecorino kaas uit Sardinië staat bekend om harde structuur en zouta... meer info
€ 9,25
Vanaf € 8,49
Pecorino Moliterno al tartufo
(6)
De rijke smaak van zwarte truffel heeft zich genesteld in de heerli... meer info
Vanaf € 12,95
/p/e/pecorino_pepato.jpg
(1)
De Pecorino Pepato is een harde en zoute Italiaanse kaas gemaakt va... meer info
Vanaf € 9,95
Pecorino Sardo DOP Maturo
(1)
Pecorino Sardo DOP Maturo is als een liefkozing van de zintuigen, e... meer info
Vanaf € 9,49

4 producten

per pagina

Pecorino

Zin in eens iets anders dan Hollands koeienmelkkaas? Of zoek je een kaas die Italiaanse gerechten helemaal af maakt? Overweeg dan zeker Pecorino te kopen. Waar de naam van dit kaasje vandaan komt, is snel uit te leggen: het betekent ‘schaap’ in het Italiaans. Deze kaas is dan ook gemaakt van schapenmelk, afkomstig uit verschillende regio’s in Italië. Daar wordt hij al eeuwen gegeten; in de geschiedschrijving tref je deze kaas al 2000 jaar geleden aan. 

Dat Pecorino van de melk van een schaap afkomstig is, zorgt voor een duidelijk onderscheidende en zeer volle smaak. De meeste mensen waarderen Pecorinokaas om de intense en haast pittige smaakbeleving. Sommigen vinden hem zelfs noot- of boterachtig.  

Hoe de smaakbeleving van Pecorinokaas uitvalt, hangt onder andere af van de leeftijd van jouw kaasje. Hierbij geldt zoals bij de meeste kazen: hoe jonger, hoe zachter, milder en romiger van smaak. De meeste mensen die Pecorino kopen, gaan voor de harde variant. Deze krijgt die kenmerkende harde structuur in het geval hij lang -zo’n acht maanden - gerijpt heeft. Zo’n lang rijpingsproces maakt Pecorino kaas ook behoorlijk zout. Dat maakt dat hij zeer geschikt is om te schaven in kleine snippers, om zo een gerecht een smaakvolle finishing touch te geven. Zeker in de Italiaanse cuisine is dit een uitstekende toevoeging, maar je kunt er vrijwel elk hartig gerecht mee naar een hoger niveau tillen. Strooi bijvoorbeeld een half handje over een salade of gratineer er aardappelen mee. Ook zeer geschikt voor een snelle kaassaus voor pasta of over groenten, zoals bloemkool. Bijkomend voordeel: doordat deze harde kaas zoveel smaak bevat, heb je er maar een klein beetje van nodig.