Engelse kaas
In Nederland zijn met name de heerlijke Cheddarkazen uit Engeland bekend. Maar in Engeland worden nog zoveel andere soorten kaas gemaakt, van mild tot pikant.
Mild
Rode Cheddar is een heerlijke kaas uit Engeland met een milde smaak. Rode Cheddar wordt ook wel Red Leicester genoemd. De kaas vindt zijn oorsprong dan ook in Leicestershire. Voor de productie van de kaas wordt gepasteuriseerde koemelk gebruikt. De kaas kenmerkt zich door een roodachtig oranje schil met een poederachtige schimmel erop. Deze kleur is het gevolg van de toevoeging van annatto tijdens de productie. De kaas wordt gemiddeld 6 tot 12 maanden gerijpt. De jonge kazen zijn vrij mild en zacht van smaak en structuur.
Pittig
Aged Leicestershire Red en Cheddar Farmhouse Black zijn heerlijke kazen uit Engeland met een pittige smaak. Aged Leicestershire Red is afkomstig uit Leicestershire. De kaas wordt geheel volgens traditioneel recept bereid en is een absolute favoriet onder kaasliefhebbers. De kaas is dan ook al driemaal bekroond met goud bij de International Cheese Awards. Het is een unieke kaas met een licht zoete, gekarameliseerde en volle smaak. Cheddar Farmhouse Black wordt al eeuwenlang in Cheddar en andere delen van Zuidwest Engeland geproduceerd. Deze kaas wordt nog altijd met de hand gemaakt. De halfharde kaas heeft een volle, rijke smaak en een uniek uiterlijk.
Pikant
Blue Stilton en Top Hat Cheddar zijn heerlijke kazen uit Engeland met een pikante smaak. Blue Stilton is een van de lekkerste kaasjes uit Engeland. Het is een prachtige witte, ietwat brokkelige kaas welke helemaal dooraderd wordt door een blauwschimmel. De zachte korst is bovendien eetbaar. Tijdens de rijping wordt de kaas met lange stalen pennen geprikt, zodat de blauwschimmel mooi in de kaas kan doordringen. Blue Stilton heeft een unieke, typische smaak. Top Hat Cheddar is een cheddar in Engelse traditionele stijl. Een kaas met een ietwat korrelige structuur en een zachte, rijke smaak.