Parmesan - Parmigiano Reggiano

Parmesan - Parmigiano Reggiano

Parmigiano Reggiano D.O.P.Parmesan of Parmezaanse kaas is een Italiaanse kaas die ook wel Parmigiano Reggiano genoemd word. Deze heerlijke kaas vind zijn oorsprong in Parma: een provincie in Noord-Italië. Parmezaanse kaas is één van de weinige kazen met een beschermde titel. Dit betekent dat alleen kazen die worden geproduceerd in de Italiaanse provincies Modena, Parma en Reggo Emillia, de naam 'Parmigiano Reggiano' mogen dragen.

Filter
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
  1. Waardering:
    98%
    (17)
    Parmigiano Reggiano D.O.P. - 24 maanden | Extra Kwaliteit
    Vanaf € 6,75 Bekijk verzendkosten
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina

Parmezaanse kaas

Parmezaanse kaas is een Italiaanse kaas die ook wel Parmigiano Reggiano genoemd word. Deze heerlijke kaas vind zijn oorsprong in Parma: een provincie in Noord-Italië. Parmezaanse kaas is één van de weinige kazen met een beschermde titel. Dit betekent dat alleen kazen die worden geproduceerd in de Italiaanse provincies Modena, Parma en Reggo Emillia, de naam 'Parmigiano Reggiano' mogen dragen.

Deze échte Parmezaanse kazen kun je herkennen aan het zegel op de zijkant van de kaas. Er zijn in het noorden van Italië meer dan 500 kaasmakerijen, die samen meer dan 2 miljoen kazen per jaar afleveren. Dat is maar goed ook, want Parmezaanse kaas is wereldwijd zeer geliefd!

Parmesan uit het Italiaanse Parma

Parmezaanse kaas word uitsluitend gemaakt met de melk van de koeien uit de Parma regio. Tijdens het productieproces word de kaas verhit en vervolgens 20 dagen lang in een pekelbad gedoopt. Een pekelbad is een kuip gevuld met lauw water en zout. Na het pekelbad, moet de kaas minimaal 12 maanden lang rijpen. Dit rijpingsproces kan worden verleng tot een maximum van 32 maanden.

Tijdens het rijpingsproces worden de kazen voortdurend geborsteld en omgekeerd. Deze handelingen zorgen ervoor dat de kaas goed hard kan worden. Voordat de kaaswielen de kaasmakerij verlaten, worden ze eerst uitvoerig getest op smaak en structuur. Door deze controle kunnen de Italiaanse kaasmakers de kwaliteit garanderen.

Ideale kaas voor garnering

Parmezaanse kaas staat bekend om zijn krachtige smaak. Door het lange rijpingsproces heeft de kaas namelijk een kruidige en pittige smaak gekregen. Deze smaak kun je overigens niet alleen goed proeven, maar ook ruiken.

Door zijn krachtige smaak, wordt Parmezaanse kaas vaak gebruikt als toevoeging voor andere gerechten. Zo wordt Parmezaanse kaas door de Italianen bijvoorbeeld gebruikt als garnering op pasta's, pizza's en kipgerechten. Wil je een gezonder recept uitproberen? Ook in salades met olijfolie komt de kaas erg goed tot zijn recht!