Extra Belegen (+/- 7-8 maanden gerijpt)
Extra Belegen is kaas die gemiddeld +/- 7-8 maanden wordt gerijpt. Extra Belegen kaas is in diverse soorten en maten verkrijgbaar, van mild tot pikant.
Mild
A2A2 Extra Belegen is een heerlijke extra belegen kaas met een milde smaak. A2A2 Extra Belegen wordt op biologische wijze geproduceerd en is bovendien vegetarisch door het gebruik van vegetarisch stremsel. Hierdoor is de kaas dus prima geschikt voor vegetariërs. Maar ook voor mensen met een koemelkallergie. Voor de productie van de A2A2 Extra Belegen gebruikt Biokaas Kinderdijk namelijk enkel melk van geselecteerde koeien met het A2-gen. Dit gen bevat de stof BCM-7 niet, wat de veroorzaker is van een koemelkallergie. Hierdoor is A2A2 Extra Belegen dus de ideale oplossing voor mensen met een koemelkallergie. De kaas is een heuse sensatie voor uw smaakpapillen.
Pittig
Noord-Hollandse Gouda Extra Belegen en Terschellinger Windkracht 10 zijn heerlijke extra belegen kazen met een pittige smaak. Noord-Hollandse Gouda Extra Belegen is een authentieke Noord-Hollandse Gouda kaas met een intens pittige smaak. Deze kaas wordt minimaal een half jaar gerijpt, waardoor hij vol en rijk van smaak is. Een extra belegen kaas met een uitgesproken karakter. Terschellinger Windkracht 10 is een biologische kaas waar geen onnodige ingrediënten aan zijn toegevoegd. Dankzij het gebruik van vegetarisch stremsel is de kaas bovendien geschikt voor vegetariërs. Terschellinger Windkracht 10 wordt 10 maanden lang gerijpt, waardoor het een heerlijk smeuïge en pittige kaas met een bijzonder karakter is.
Pikant
Skylger Pikant en Pikante Bonck zijn heerlijke extra belegen kazen met een pikante smaak. Skylger Pikant wordt op ambachtelijke wijze gemaakt door kaasmaker Jan-Willem Zeilstra. Voor de productie wordt verse Terschellinger melk gebruikt. Skylger Pikant is een pikante, robuuste kaas. Het is dan ook een favoriet onder de liefhebbers van pittige, smaakvolle kaas. Pikante Bonck is een krachtige kwaliteitskaas van De Graafstroom. De kaas is rijk, smedig en pikant van smaak.