Beemster Kaas

Beemster Kaas

Beemster Kaas

Beemster kaas staat voor kwaliteit. De kaas die wordt gemaakt van de heerlijke romige zuivel die uit de Beemster polder komt is van zeer hoge kwaliteit.
Het mooie en het leuke om te weten is dat de Beemster polder op de lijst staat van het werelderfgoed van Unesco. Hierdoor krijgt de kaas zeker meer karakter en dat proef je.

Beemster Kaas

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
  1. Waardering:
    97%
    Beemsterkaas - Kaaspakket | Extra Kwaliteit
    Een heerlijk Beemsterkaaspakket! Het heerlijke pakket van Beemsterkaas besta...
  2. Waardering:
    93%
    Beemster kaas - Jong Belegen
    Deze mildste variant van Beemster kaas is een perfecte kaas voor de beginnend...
    Kies uw gewicht
  3. Waardering:
    92%
    Beemster kaas - Belegen
    Beemster kaas Belegen heeft een sterke zilte smaak maar is nog wel zo romig...
    Kies uw gewicht
  4. Waardering:
    99%
    Beemster kaas - Extra Belegen
    Deze kaas heeft het langst gelegen van alle belegen Beemster kazen. Na het or...
    Kies uw gewicht
  5. Waardering:
    100%
    Beemster kaas - Oude
    Beemster kaas Oude bevat zoutkristallen die de zilte basissmaak van Beemsterk...
    Kies uw gewicht
  6. Waardering:
    90%
    Beemsterkaas - Extra oude kaas | Extra Kwaliteit
    Beemster Extra Oude Kaas is echt genieten.De Extra Oude Beemster krijgt 18 ma...
    Kies uw gewicht
  7. Rating:
    0%
    Beemster XO - Extra Oud - 26 maanden | Extra Kwaliteit
    Beemster XO is ongeveer 3 jaar natuurlijk gerijpt.Smaakt nog steeds romig maa...
    Kies uw gewicht
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina

Beemsterkaas

Beemsterkaas is een heerlijk romige kaas van Hollandse makelij. De kaas wordt volgens traditioneel recept gemaakt met 100% Noord Hollandse weidemelk. De koeien grazen ten minste een half jaar op de vruchtbare Beemster polder en dat geeft de melk zijn unieke smaak. Het geheim van Beemster zit hem in de samenstelling van het zuursel. Dat zuursel geeft Beemsterkaas zijn typerend zachte, delicate smaak. De kaas wordt vervolgens traditioneel gerijpt op houten planken. Door deze planken wordt vocht aan de kaas onttrokken. Hoe langer de kaas rijpt, hoe zouter hij dus wordt. Een jonge Beemster kan al na een aantal weken worden verkocht, terwijl een oudere kaas met gemak meer dan een jaar op de planken ligt.

Ambachtelijke productieproces

De boeren van Beemster kiezen er bewust voor om hun kaas op ambachtelijke wijze te maken. Het roeren van de wrongel gebeurt volledig handmatig, zodat de kaasmeesters volledige controle houden over de smaak van de kaas. Temperatuur en luchtvochtigheid worden zorgvuldig gecontroleerd, zodat u vervolgens kunt genieten van de vertrouwde Beemstersmaak. Het eindresultaat is een zachte, smedige kaas met een mooie ronde vorm. Kiest u voor een wiel van één van de traditionele jonge kazen, of toch voor een blok oudere, pittige Beemster?