Dieet kazen | 20+, 30+, lactose vrij, minder zout etc.
De variant magere kaas is verkrijgbaar in twee soorten: 20+ en 30+. Niet alleen bevatten ze minder vet, maar er zit ook minder zout in. Dit product is zeer gezond, maar daarnaast ook nog zeer smaakvol. Het is een uitkomst en ideaal voor mensen die een liefhebber zijn van dit beleg, maar helaas moeten uitkijken met vet en zout. Er is voldoende keus uit de soorten jong belegen, belegen, extra belegen en gerijpt. Bestel uw favoriete smaak uit ons smaakvolle assortiment.
Magere kaas
De overheerlijke smaak van kaas, maar dan een stuk gezonder. Dat is de gedachte achter magere kaas. Deze kazen worden bereid met magere melk, waardoor hun vetpercentage een stuk lager ligt. Bovendien wordt tijdens de bereiding minder zout toegevoegd. Hierdoor is magere kaas ook geschikt voor mensen die een beetje op hun voeding moeten letten. Magere kaas is beschikbaar in diverse smaken, zoals komijnekaas en kruidenkaas. Er is jong belegen, belegen, maar ook oude magere kaas. Voor ieder wat wils dus!
Het vetpercentage berekenen
Magere kaas is eenvoudig te herkennen aan het getal voor de naam. Over het algemeen beschouwen we 20+ en 30+ kazen als magere kazen. Het getal staat voor het percentage kaas in 100 gram droge stof. Omdat kaas voor een belangrijk gedeelte uit water bestaat, zit er in een 20+ kaas geen 20 gram vet. Een goede vuistregel is om het getal te halveren om een goede inschatting te kunnen maken. U weet dan ongeveer hoeveel gram vet in het eindproduct zit verwerkt. U kunt ook de specificaties van de kaas bekijken. U ziet dan direct hoeveel gram vet in de kaas verwerkt zit. Dankzij magere kaas kan iedereen genieten van een gezonde snack!