Boeren Leidse kaas 30+ Boeren Magere Komijnekaas | Extra Kwaliteit

Waardering:
89% of 100

De Boeren Magere Komijnekaas is een smaakvol mager product dat ook wel boeren Leidse sleutelkaas genoemd wordt. Deze Boeren Magere Komijnekaas is zestien tot achttien weken natuurgerijpt.

Speciale prijs € 4,95 Bekijk verzendkosten Normale prijs € 4,95 Bekijk verzendkosten
Gewicht:
  • CHECK HOE WIJ VERPAKKEN EN VERSTUREN

De Boeren Magere Komijnekaas is een smaakvol mager product dat ook wel boeren Leidse sleutelkaas genoemd wordt. Het heeft een natuurlijk karakter met een smaakvolle puurheid. Tijdens het maken van de Boeren Magere Komijnekaas wordt aan de wrongel komijnzaad toegevoegd. Dit zorgt voor de welbekende, typische kruidsmaak. Door komijnzaadjes toe te voegen krijgt het een karakteristieke, lichte nootsmaak en bovendien zorgt het voor een opvallend en vrolijk gezicht. Deze Boeren Magere Komijnekaas is zestien tot achttien weken natuurgerijpt. 

Ingrediënten:
Vet 30+, ongepasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, zuursel, vitamines A, B en D,komijnen

Kwaliteit:
Wij snijden uw kaas vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Hollandse kaas, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.

Deze kaas is een orginele Hollandse boerenkaas:
Orginal Dutch Farmhouse Cheese

Voedingswaarden – allergenen
Afmeting hele kaas +/- 34 cm Ø x 11 cm H
Merk Gouda Premium
Smaaksterkte Mild
Land afkomst Nederland
Voedingswaarde per 100 gram
Vet (gr) 16,5
Verzadigd Vet (gr) 10
Calcium (mg) 1030
Calorieën (kcal) 253
Kilojoules (KJ) 1061
Koolhydraten (gr) 0
Eiwit (gr) 26,5
Natrium (mg) 740
Melksoort Koe
Gepasteuriseerd Nee
Lactosevrij Nee
Glutenvrij Ja
Soort stremsel Lebstremsel
Suikervrij Ja
Kan sporen bevatten van pinda. Ja
Eetbare kaaskorst Nee
Recept

Kaasfondue met boeren leidse (30+) kaas

Bereidingstijd: 10-20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:
600 gram Belegen Boeren Leidse (30+kaas met komijn)
300 ml droge witte wijn
1 teentje knoflook
1 el maizena
2-3 el jonge jenever
1/2 zakje verse bieslook (fijngeknipt)
1 bruin stokbrood (evt in blokjes)
peper

Hulpmiddelen
Fonduepan
houten lepel
knoflookpers
rechaud (fondueonderstel

Voorbereiding:
Let er bij het kopen van de Boeren Leidse kaas goed op dat er echte Boeren kaas gekocht wordt. Deze kaas is namelijk rood en met een indrukmerk zoals op de foto. Deze kaas is nog ambachtelijk gemaakt, dus puur zonder geur-, kleur-, en smaakstoffen.

Bereidingswijze:
In fonduepan de wijn op matig vuur tot net onder kookpunt verwarmen. Met houten lepel kaas in gedeelten door wijn roeren. Blijven roeren tot alle kaas gesmolten is. Knoflook erboven uitpersen.

Maizena met 2 el water tot glad papje roeren. Maizenapapje door kaasmengsel roeren en geheel nog 2-3 min. zachtjes laten pruttelen tot fondue glad en gebonden is. Jenever en bieslook erdoor mengen. Op smaak brengen met peper. Kaasfondue op rechaud op tafel zetten en stokbrood erbij geven.

Serveertips:
Gebruik een vers stokbrood of bak thuis een meergranen- of boulognestokbrood af. Naast brood is het ook lekker om beetgare groente in de kaasfondue te dopen, zoals winterwortel, broccoli, bleekselderij, mini-maiskolfjes of fruit zoals bijv. appel.

Dit recept wordt u aangeboden door:     Smulweb

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Boeren Leidse kaas 30+ Boeren Magere Komijnekaas | Extra Kwaliteit
Uw waardering

No Related Posts