Franse kaas

Franse kaas

Heerlijke Franse kaas is verkrijgbaar in diverse smakelijke varianten, van mild tot pikant.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
  1. Waardering:
    95%
    (52)
    Raclette Kaas | Extra Kwaliteit
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  2. Waardering:
    95%
    (2)
    Saint nectaire
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  3. Waardering:
    100%
    (2)
    Morbier kaas | Extra kwaliteit
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  4. Rating:
    0%
    Comté kaas 18 maanden
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina

Mild

Reblochon de Savoie en Saint Nectaire zijn heerlijke kazen uit Frankrijk met een milde smaak. Reblochon de Savoie vindt zijn oorsprong in de Thônes vallei in de Haute-Savoie, Frankrijk. Deze kaas werd in de 13e eeuw voor het eerst geproduceerd, waarvoor de boeren een tweede melkbeurt gebruikten, welke zeer rijk aan room was. Reblochon de Savoie is dan ook een romige, milde binnenkant met enkele kleine gaatjes. De kaas heeft een heerlijke romige en nootachtige smaak. Saint Nectaire is een halfzachte kaas uit de regio Auvergne, Frankrijk. Voor de productie van deze kaas wordt uitsluitend melk van Salers koeien gebruikt. De kaas wordt 6 t0t 8 weken gerijpt op de rogge matten van riet in vulkaangrotten. De kaas onthult aroma’s van noten, hooi, paddenstoelen en wilde bloemen.

Pittig

Comté kaas en Beaufort AOP zijn heerlijke kazen uit Frankrijk met een pittige smaak. Comté kaas wordt ook wel als de ‘’koning onder de bergkazen’’ aangeduid. De kaas wordt in een klein Frans dorpje hoog op een berg gerijpt. Deze kaas is verwant aan de Zwitsere Gruyère en wordt ook wel ‘’Gruyère de Comté’’ genoemd. De kaas heeft een speciaal aroma dankzij de bijzondere kruiden en grassoorten in de velden van de Franse Jura. Beaufort AOP is een Franse kaas die sinds 1968 het AOC-keurmerk mag dragen. De kaas wordt binnen 24 uur na het melken geproduceerd en wordt vervolgens 6 tot 18 maanden gerijpt. Het is een prachtige halfharde kaas met een pittige smaak.

Pikant

Comté kaas 18 maanden is een heerlijke kaas uit Frankrijk met een pikante smaak. Deze bijzondere kaas is afkomstig uit de Franse Comté regio. De kaas wordt maar liefst 18 maanden gerijpt waardoor deze een stevige structuur en een semi-harde goudgele korst heeft. De kaas heeft een heerlijke fruitige, hartige, nootachtige smaak.