Kruidenkaas
Je kunt je afvragen waarom we aan bestaande prachtige kaassmaken niet genoeg hebben.Dat mag. Soms is een pittige smaak op zijn plaats, bij een gezellige borreltafel of in het broodtrommeltje op de bouwplaats of kantoor. Door het toevoegen van bijvoorbeeld sambal, mierikswortel of knoflook ontstaat een aparte smaak. Brandnetelkaas is, in tegenstelling tot de naam doet vermoeden, niet branderig maar fris van smaak. Vertel uw vrienden, familie en collega’s waar ze het bestellen kunnen.
Kruidenkaas in allerlei smaken, wij hebben het.
Kruidenkaas
Een kruidenkaas is een gewaardeerde toevoeging aan iedere kaasplank. De kaas wordt vaak gemaakt van een jonge kaas, zoals een jonge Goudse kaas, waar vervolgens een selectie kruiden aan wordt toegevoegd. U kunt dan denken aan tuinkruiden als basilicum, tijm en oregano, maar ook aan wat sterkere smaken als knoflook, brandnetel, tomaat, olijf, of paprika. Er zijn zelfs kruidenkazen waar sambal of wasabi in is verwerkt. De ingrediënten worden al toegevoegd tijdens het maken van de kaas en bepalen voor een belangrijk deel het karakter van de kaas. Ze geven de zachte jonge kaas zijn dynamische smaak.
Voor bij de maaltijd
Een kruidenkaas is niet alleen lekker voor op brood of als tussendoortje, maar ook als toevoeging aan de maaltijd. In plaats van een normaal blokje kaas, kunt u ook een stukje kruidenkaas door de salade doen, of een plak kruidenkaas smelten voor een tosti. Ook is de kaas uitstekend te gebruiken om een bijgerecht van wat extra smaak te voorzien. Afhankelijk van het gerecht valt de keuze op een pittige kaas met veel smaak, of een wat genuanceerdere kaas. Dankzij het grote aantal smaken is er altijd wel een kaas die aan uw wensen voldoet.