Hooibloem kaas, ook wel Heublumen Käse genoemd, wordt geproduceerd door Käserei Stofel in het Zwitserse Unterwasser. Een bijzonder halfharde kaas, gemaakt van biologische melk, verpakt in een coating van hooibloemen. Een romige kaas met de subtiele smaak van honing, lichte karamel, noten en bloemige aroma’s.
Ingrediënten:
Vet 50+, gepasteuriseerde biologische koemelk, stremsel, zout, zuursel, bloemenmix, (korenbloem, goudsbloem, roos, zonnebloem) specerijen, kruiden
Kwaliteit:
Wij snijden uw kaas vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Hollandse kaas, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.
Herkomst
Hooibloem kaas vindt zijn herkomst bij Käserei Stofel, gelegen in de stad Unterwasser in het noordoostelijke deel van St. Gallen in Zwitserland. Hier maakt Thomas Stadelmann diverse kazen en zuivelproducten, waaronder de Hooibloem kaas. De kaas is vernoemd naar het Duitse woord voor hooibloem: Heublumen. Hierin is de kaas dan ook gecoat. Het is een uiting van de meer traditionele kaas in Zwitserse Alpenstijl. Voor de productie wordt gebruik gemaakt van biologische melk. De kazen worden na productie gedurende twee maanden gerijpt in een speciale rijpingsruimte. Hierna wordt er een dichte laag hooibalen op de buitenkant aangebracht. Vervolgens worden de kazen nog eens twee maanden gerijpt. Zo ontstaat deze heerlijke Hooibloem kaas.
Combinatie
Deze romige, zachte kaas is ideaal te gebruiken in de keuken vanwege zijn goede smeltkwaliteit. De kaas smelt prachtig. Hierdoor is de Hooibloem kaas prima geschikt als fonduekaas, maar het is tevens een mooie, smaakvolle toevoeging aan warme gerechten. Ook op een kaasplankje in combinatie met een glas rode wijn doet de Hooibloem kaas het goed.