Raclette

Raclette

Raclette, Comté, Gruyère en Emmentaler

In ons assortiment bieden wij naast Hollandse kaas ook diverse buitenlandse kazen aan. Uiteraard kunnen Zwitserse Gruyère kaas, Raclette en Zwitserse Emmentaler kaas hier niet in missen. Daarnaast bieden we ook de Franse Comté en de raclette kaas aan.

Filter
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 24

Pagina
per pagina
  1. Waardering:
    95%
    (64)
    Raclette Kaas | Extra Kwaliteit
    Vanaf € 5,95 Bekijk verzendkosten
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  2. Waardering:
    91%
    (19)
    Raclette Suisse - Zwitserse Raclettekaas
    Vanaf € 6,75 Bekijk verzendkosten
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  3. Waardering:
    90%
    (4)
    Tilsiter Kaas uit Zwitserland
    Vanaf € 8,45 Bekijk verzendkosten
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 24

Pagina
per pagina

Raclette kopen?

Raclette is een heerlijke manier om te kunnen genieten van de smaak van kaas op een originele manier. Als u op zoek bent naar echt goede raclette dan is de Goudse Kaas Shop een goede keuze. Hier kunt u namelijk voor een vriendelijke prijs hele lekkere kaas online bestellen en bij u thuis laten bezorgen.

Voor de echte fans onder ons, bieden wij ook diverse soorten raclette apparaten aan. Klik hier om naar de categorie raclette apparaten te gaan.

Een avondje doorbrengen met vrienden? Dan is raclette altijd een goed idee. Pak het  apparaat uit de kast, vul je tafel met lekkers en begin met smelten!

Hoe is raclette ontstaan?

Raclette bestaat al eeuwen, maar het is niet wat we vandaag kennen. Herders in de Zwitserse Alpen nemen 's zomers koeien mee naar alpenweiden voor de nacht. Ze hebben kaas, aardappelen en misschien wat gedroogd vlees in hun rugzakken.

Ze leggen 's avonds de plakjes kaas bij het vuur en schrapen de gesmolten korst over de gekookte aardappelen of het brood. Zo is raclette ontstaan. Het woord komt van het werkwoord racler, dat schrapen of schrapen betekent.

Nu hebben we geen open vuur meer nodig, maar zetten we een apparaat op tafel. Het meest klassieke is het apparaat dat je in Zwitserland wel eens ziet: een stuk kaas er in klemmen en onder het verwarmingselement leggen, en telkens wat gesmolten kaas er vanaf schrapen.

Een gezellige raclette avond?

We kennen raclette op twee manieren. Als gerecht geserveerd met aardappelen, vlees en gesmolten kaas, of als een Zwitserse kaas gourmet.

Raclette is erg populair en aan te raden voor een gezellig avondje met vrienden en familie. U kunt het combineren met wat u maar wilt, denk hierbij aan;

  • zout vlees zoals ham, salami, spekjes
  • aardappelen
  • uitjes en augurken (zuur)
  • groenten zoals champignons, uiringen, witloof, paprika
  • groene salade
  • peper en zout
  • wijn of (speciaal)bier

Wij wensen u alvast veel plezier!