Ländle Käse
Ländle Käse staat bekend om zijn zachte en rijke structuur. Door het gebruik van de zachte Alpenmelk is de kleur van de kaas prachtig botergeel, en zijn er alleen maar kleine luchtgaatjes van het kaaswiel te vinden. De kaas heeft een notige smaak.
Ländle Käse
Ländle Käse neemt je mee op reis naar de prachtige bergen in de Alpen van Oostenrijk. In de zomermaanden grazen de koeien hier op hoge bergtoppen, en eten ze uitsluitend het verse gras van de Alpen. Dit dieet zorgt voor de heerlijke zachte rauwe melk, waar de Ländle Käse van wordt gemaakt. Om dit productieproces van de Ländle Käse te beschermen, draagt de kaas een titel binnen de EU. Dit betekent dat kaas alleen mag worden gemaakt van de verse Alpenmelk, en op de ambachtelijke wijze moet worden gerijpt.
Ländle Käse wordt gedurende een periode van 4 tot 10 maanden gerijpt in een ruimte met een lage temperatuur. Veel kaasmakerijen in Oostenrijk kiezen ervoor om de kaas te rijpen in kelders, maar er zijn ook kaasmakerijen die hun kazen rijpen in speciale rijpkasten. De kaas moet in ieder geval op koude temperatuur rijpen, zodat de smaak zich volledig kan ontwikkelen.
Botergele Ländle kaas van zachte Alpenmelk
Ländle Käse staat bekend om zijn zachte en rijke structuur. Door het gebruik van de zachte Alpenmelk is de kleur van de kaas prachtig botergeel, en zijn er alleen maar kleine luchtgaatjes van het kaaswiel te vinden. De kaas heeft een notige smaak.
Ben jij op zoek naar een lekkere kaas voor op je boterham? Dan is de Ländle Käse helemaal iets voor jou! De kaas heeft een stevige structuur, waardoor je hem gemakkelijk in plakjes kunt snijden: en smaakt natuurlijk heerlijk vers! Maar vergeet ook vooral niet om de kaas eens te eten zoals de Oostenrijkers dat doen: in blokjes op een heerlijke kaasplank.