Schapenkaas
Wanneer men aan kaas denkt, denkt men vaak aan koeienkaas of wellicht geitenkaas. Maar schapenkaas wordt minder vaak genoemd. Onterecht, want schapenkaas is minstens net zo lekker. Bovendien is schapenkaas een zeer geschikt alternatief voor mensen met een koemelkallergie.
Daarnaast is schapenkaas in bepaalde opzichten ook nog eens gezonder dan koeienkaas of geitenkaas. Zo bevat schapenkaas bijvoorbeeld hogere gehaltes vitamine A, B en C. Deze vitaminen bevorderen onder andere een goede stofwisseling.
Biologische schapenkaas
Deze biologische schapenkaas is afkomstig van Biokaas Kinderdijk. Deze biologische boerderij en kaasmakerij bevindt zich in het historische molengebied van Kinderdijk. De schapenkaas is 100% natuurlijk en bevat geen toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. A
lle kazen van Biokaas Kinderdijk worden op ambachtelijke wijze gemaakt met gepasteuriseerde, biologische melk. Gewoon pure kaas zonder e-nummers of andere onnatuurlijke toevoegingen. Bovendien is de biologische schapenkaas ook uitermate geschikt voor vegetariërs, aangezien er vegetarisch stremsel wordt gebruikt voor de productie ervan.
Boer‘n Trots Honing Schaap
Boer’n Trots Honing Schaap is een heerlijke romige schapenkaas, uniek in zijn soort. De kaas is afkomstig van Landgoed Kaamps, in het kleine dorpje Deurningen, midden in Twente. Hier maakt boer Herbert op ambachtelijke wijze kaas. Ook streeft hij duurzaamheid na, wat is terug te zien in het bereidingsproces van Boer’n Trots kazen.
Deze schapenkaas wordt bereid uit 100% schapenmelk. Zowel tijdens als na de bereiding wordt er honing aan de kaas toegevoegd. Dankzij deze toevoeging is de kaas heerlijk licht zoet van smaak.
Kenmerkend voor de Boer’n Trots kazen is het wassen van de korst met honing na de bereiding. Dankzij de bijzondere bereiding en prachtige uitstraling is Boer’n Trots Honing Schaap een unieke schapenkaas die u zeker geproefd moet hebben.