icon

RUIM 350 SOORTEN KAAS - VERS VAN HET MES & VACUÜM VERPAKT

icon

Minimaal 7 weken houdbaar - Kaaspapier gratis meegeleverd

icon

KAASVERKOPERS SINDS 1970 - VOOR PARTICULIERE & ZAKELIJKE KLANTEN

icon

GEKOELDE LEVERING MET AFLEVER- & VERSGARANTIE

icon

KAASGESCHENK? VERANDER AFLEVERADRES IN CHECK-OUT

Raclette

Raclette

Raclette is heerlijke, romige, halfzachte kaas die gebruikt wordt om te smelten. Raclette is ontstaan bij de herders en boeren in de Alpen. Na een koude dag in de bergen kwamen ze samen bij het warme vuur om op te warmen met een heerlijk hartige maaltijd. De naam raclette komt van het franse woord 'racler' wat 'schrapen' betekent.

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Raclette Kaas | Extra Kwaliteit
(75)
Raclette kaas heeft een zeer unieke smaak. Deze is namelijk heerlij... meer info
Vanaf € 5,95
Raclette Suisse Heidi - Zwitserse raclette kaas
(10)
Deze heerlijke kaas, bekend om zijn verrukkelijke romige smaak, bre... meer info
Vanaf € 7,95
Raclette Suisse - Zwitserse Raclettekaas
(31)
Deze kaas is bij uitstek geschikt voor raclette. Het is een echte Z... meer info
Vanaf € 9,49
Emmi Raclette 45+ gesneden in plakken | 200 gr
De kaas smelt erg prettig en is daardoor zeer geschikt voor raclette. meer info
€ 8,25
Raclette Kaas met 3 Pepers
Een zeer smaakvolle en pittige raclette kaas. Dit door de drie vers... meer info
€ 8,45
Vanaf € 7,25
Morbier kaas | Extra kwaliteit
(7)
De Morbier is een bijzondere 45+ dessertkaas met een pikante smaak.... meer info
Vanaf € 8,25
Vacherin Fribourgeois AOC
(4)
De kaas heeft een romige en pittige smaak en wordt ongeveer drie ma... meer info
€ 11,50
Vanaf € 10,25
Raclette Kaas | Extra Kwaliteit | Hele kaas 7,5 kilo -20%
(15)
Raclette kaas heeft een zeer unieke smaak. Deze is namelijk heerlij... meer info
Normale prijs € 157,20 Aanbiedingsprijs € 122,95
Raclette Suisse - Zwitserse Raclettekaas | Extra Kwaliteit | Hele kaas 6 kilo -30%
Deze kaas is bij uitstek geschikt voor raclette. Het is een echte Z... meer info
Normale prijs € 185,70 Aanbiedingsprijs € 119,95
Raclette Suisse Heidi - Zwitserse raclette kaas | Hele kaas 6 kg -30%
(2)
Deze heerlijke kaas, bekend om zijn verrukkelijke romige smaak, bre... meer info
Normale prijs € 167,70 Aanbiedingsprijs € 117,50
Raclette Kaas met 3 Pepers | Hele kaas 6 kg -30%
Een zeer smaakvolle en pittige raclette kaas. Dit door de drie vers... meer info
Normale prijs € 179,70 Aanbiedingsprijs € 129,95
Racletteset Quattro
(6)
De professionele raclette apparaat voor een kwart raclette kaas. meer info
€ 174,95

Producten 1-12 van 15

per pagina

Raclette

Raclette is heerlijke, romige, halfzachte kaas die gebruikt wordt om te smelten. Raclette is ontstaan bij de herders en boeren in de Alpen. Na een koude dag in de bergen kwamen ze samen bij het warme vuur om op te warmen met een heerlijk hartige maaltijd. De naam raclette komt van het franse woord 'racler' wat 'schrapen' betekent. Oorspronkelijk werd een halve kaas op een standaard van gietijzer bij het open haardvuur gezet tot de bovenste laag gesmolten was. De gesmolten laag kaas werd van het blok afgeschraapt en verdeeld over de groenten, het vlees en de aardappelen. 

De melk die voor de raclette gebruikt wordt, komt van de koeien die in de bergen gegraasd hebben. De rijkdom van smaak komt uit het verse gras en de kruiden uit de noordelijke Alpen. De raclettekaas is gemaakt van rauwe melk en heeft 2 tot 3 maanden gerijpt voor de perfecte smaak. Je kunt de smaak omschrijven als zacht en romig met een pittige achtergrond. Raclette smelt perfect en zonder draden of slierten en kan ook prima gebruikt worden als gesmolten kaas over andere gerechten.

Tegenwoordig komt er geen open vuur meer aan te pas om de raclette te laten smelten. In de moderne restaurants hebben ze een apparaat dat de halve raclettekaas verhit zodat de kaas smelt. Thuis kun je de kaas laten smelten in speciale raclettepannetjes met een spateltje erbij of in de kleine koekenpannetjes van een gourmetstel. Maar als je die niet hebt, gaat het ook prima in een gewone koekenpan met anti-aanbaklaag. Je eet de gesmolten raclette over winterse groenten, gekookte aardappelen en zout vlees. Traditioneel gezien kun je er augurkjes en zilveruitjes bij serveren. Raclettekaas combineert heerlijk met een koud, wit wijntje.

Een heerlijk avondje samen genieten met vrienden en familie doe je het best met een echte raclette!