Raclette

Raclette

Raclette is heerlijke, romige, halfzachte kaas die gebruikt wordt om te smelten. Raclette is ontstaan bij de herders en boeren in de Alpen. Na een koude dag in de bergen kwamen ze samen bij het warme vuur om op te warmen met een heerlijk hartige maaltijd. De naam raclette komt van het franse woord 'racler' wat 'schrapen' betekent.

Filter
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
  1. Waardering:
    95%
    (65)
    Raclette Kaas | Extra Kwaliteit
    Vanaf € 5,95 Bekijk verzendkosten
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  2. Waardering:
    91%
    (20)
    Raclette Suisse - Zwitserse Raclettekaas
    Vanaf € 6,75 Bekijk verzendkosten
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina

Raclette

Raclette is heerlijke, romige, halfzachte kaas die gebruikt wordt om te smelten. Raclette is ontstaan bij de herders en boeren in de Alpen. Na een koude dag in de bergen kwamen ze samen bij het warme vuur om op te warmen met een heerlijk hartige maaltijd. De naam raclette komt van het franse woord 'racler' wat 'schrapen' betekent. Oorspronkelijk werd een halve kaas op een standaard van gietijzer bij het open haardvuur gezet tot de bovenste laag gesmolten was. De gesmolten laag kaas werd van het blok afgeschraapt en verdeeld over de groenten, het vlees en de aardappelen. 

De melk die voor de raclette gebruikt wordt, komt van de koeien die in de bergen gegraasd hebben. De rijkdom van smaak komt uit het verse gras en de kruiden uit de noordelijke Alpen. De raclettekaas is gemaakt van rauwe melk en heeft 2 tot 3 maanden gerijpt voor de perfecte smaak. Je kunt de smaak omschrijven als zacht en romig met een pittige achtergrond. Raclette smelt perfect en zonder draden of slierten en kan ook prima gebruikt worden als gesmolten kaas over andere gerechten.

Tegenwoordig komt er geen open vuur meer aan te pas om de raclette te laten smelten. In de moderne restaurants hebben ze een apparaat dat de halve raclettekaas verhit zodat de kaas smelt. Thuis kun je de kaas laten smelten in speciale raclettepannetjes met een spateltje erbij of in de kleine koekenpannetjes van een gourmetstel. Maar als je die niet hebt, gaat het ook prima in een gewone koekenpan met anti-aanbaklaag. Je eet de gesmolten raclette over winterse groenten, gekookte aardappelen en zout vlees. Traditioneel gezien kun je er augurkjes en zilveruitjes bij serveren. Raclettekaas combineert heerlijk met een koud, wit wijntje.

Een heerlijk avondje samen genieten met vrienden en familie doe je het best met een echte raclette!