Blue Stilton | Extra Kwaliteit
Blue Stilton | Extra Kwaliteit
Een van de lekkerste kaasjes die uit Engeland komt, is de Blue Stilton kaas. Dit is een prachtig witte romige, ietwat brokkelige kaas die helemaal dooraderd wordt door een blauwschimmel.
Omschrijving / Blue Stilton | Extra Kwaliteit
Blue Stilton kaas: een veelzijdige topper in de keuken
Een van de lekkerste kaasjes die uit Engeland komt, is de Stilton kaas. Dit is een prachtig witte romige, ietwat brokkelige kaas die helemaal dooraderd wordt door een blauwschimmel. De kaas heeft een zachte korst die je kunt opeten. Dat komt omdat de korst niet verzegeld is met plastic of met een kunstmatig laagje, maar de korst is juist natuurlijk gevormd, net als bijvoorbeeld bij brie. De kaas wordt tijdens de rijping geprikt met lange stalen pennen, zodat de blauwschimmel in de kaas kan doordringen. Zo ontstaat die unieke, typische smaak die echt bij Stilton hoort. Stilton kaas is een beschermde naam en daar horen specifieke kenmerken bij: naast de blauwschimmel aders moet de kaas bijvoorbeeld cilindrisch van vorm zijn, en moet de kaas in een bepaald district in Engeland gemaakt zijn van melk van koeien die in hetzelfde gebied grazen. Zo wordt er op toegezien dat de smaak altijd consistent is, ook al is de kaas een natuurproduct.
Ingrediënten:
Vet 50+, ongepasteuriseerde koemelk, vegetarisch stremsel, schimmelcultuur, zout, zuursel
Kwaliteit
Wij snijden uw kaas vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Stilton kaas, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.
Orginele Stilton Kaas uit Verenigd Koninkrijk
Stilton, van voorafje tot dessert…
Stilton is een ontzettend veelzijdige kaas, die je werkelijk overal in de keuken kunt inzetten. Zo is deze kaas heerlijk gecombineerd met bijvoorbeeld lekker sappige smakelijke peren en licht geroosterde walnoten als voorafje. Blue Stilton is ook heerlijk in een frisse salade, bijvoorbeeld met groene appel en venkel. Juist de contrasten van smaken werken heel goed om je smaakpappillen te verwennen.
Stilton kan ook goed gegeten worden op een toastje, en verkruimeld over soep deze kaas ook niet te versmaden. Traditioneel wordt de Stilton gegeten bij broccoli-roomsoep. Bij het hoofdgerecht kan het ook een goede rol spelen, bijvoorbeeld verwerkt tot saus voor over een biefstuk. Ook als toetje heerlijk, bijvoorbeeld bij een kaasplankje. Combineer de kaas dan met een goede zoetige port om zo de smaken optimaal naar voren te brengen. Zo zie je, dit lekkere kaasje kan op alle tijden en bij allerlei recepten ingezet worden. Nog niet geprobeerd? Koop dan snel een stukje Stilton, en je bent vast gelijk een fan!
Extra informatie
Afmeting hele kaas | /- 21 cm Ø x 23 cm H |
---|---|
Merk | Blue Stilton |
Smaaksterkte | Pikant |
Land afkomst | Verenigd Koninkrijk |
Voedingswaarde | per 100 gram |
Vet (gr) | 35 |
Verzadigd Vet (gr) | 23 |
Calcium (mg) | 0 |
Calorieën (kcal) | 410 |
Kilojoules (KJ) | 1705 |
Koolhydraten (gr) | 0.1 |
Eiwit (gr) | 24 |
Natrium (mg) | 2 |
Melksoort | Koe |
Glutenvrij | Ja |
Soort stremsel | Vegetarisch stremsel (microbieel) |
Suikervrij | Nee |
Kan sporen bevatten van pinda. | Nee |
Eetbare kaaskorst | Nee |
Lactosevrij | Nee |
Gepasteuriseerd Ja/Nee | Gepasteuriseerd |
Beperkte houdbaarheid | Nee |
Klantenreviews
But man, oh man, does it taste good. It's significantly better to taste than it is to smell. It is smooth and creamy, melts in your mouth, coating every corner of your mouth in a pleasant mild blue cheese flavour. It's also way less salty than what I expected, compared to other strong cheeses, this is quite mild in terms of flavour.
I would highly recommend anyone to try this, even if they aren't the biggest fans of blue cheese! This one is different!
Ik weet niet welke ik moet hebben maar eigenlijk zoek ik de pittigste blauwschimmelkaas die er is en het liefst zacht of tussen zacht en hard in.