icon

RUIM 350 SOORTEN KAAS - VERS VAN HET MES & VACUÜM VERPAKT

icon

Minimaal 7 weken houdbaar - Kaaspapier gratis meegeleverd

icon

KAASVERKOPERS SINDS 1970 - VOOR PARTICULIERE & ZAKELIJKE KLANTEN

icon

GEKOELDE LEVERING MET AFLEVER- & VERSGARANTIE

icon

KAASGESCHENK? VERANDER AFLEVERADRES IN CHECK-OUT

Biologische Kaas - Vegetarische Kaas

* al onze biologische kazen zijn gemaakt van Nederlandse biologische melk met vegetarische stremsel *

Wat is het verschil tussen biologische kaas en andere ‘gewone’ kaas? Het grootste verschil is dat de koe een heel ander leven heeft. De kalveren krijgen geen kunstmelk, maar melk van de koe. En verder alleen biologisch eten. Daarnaast worden er geen kunstmatige en of chemische stoffen bij de bemesting van het land gebruikt.

Bij GoudseKaasShop.nl zijn we jaarlijks trots op onze Skal-certificering (Skal-nummer: 114147), die vereist is voor het verkopen van biologische producten en voldoen aan strenge regelgevingen.

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Jonge Goudse Biologisch dynamische kaas - Demeter
(17)
De jonge biologisch dynamische kaas van Zuiver Zuivel is zacht, fri... meer info
Vanaf € 7,25
Jong Belegen Biologische Kaas | Extra Kwaliteit
(11)
Jong belegen biologische kaas is een traktatie voor jong en oud. ... meer info
Vanaf € 7,25
Biologische Geitenkaas | Extra Kwaliteit
(13)
Onze biologische geitenkaas is geproduceerd met oog voor de dieren ... meer info
Vanaf € 9,75
Kruidenkaas basilicum-knoflook Goudse Biologisch dynamische kaas - Demeter
(7)
De basilicum knoflook biologisch dynamische kaas van Demeter is bij... meer info
Vanaf € 7,75
Biologisch Kaaspakket | Extra Kwaliteit
(5)
Drie heerlijke biologische kazen in een kaaspakket. Het kaaspakket... meer info
€ 38,95
Belegen- Extra Belegen Biologische Kaas | Extra Kwaliteit
(11)
Belegen- Extra Belegen biologische kaas heeft door de rijping ... meer info
Vanaf € 7,25
Terschellinger kaas | Windkracht 6
(8)
Een smeuïge en pittige kaas met een leeftijd van 6 maanden, dat is ... meer info
Vanaf € 7,49
Bastiaansen BIO Blauwader Koe
(1)
Deze unieke kaas combineert het traditionele Goudse recept met de F... meer info
Vanaf € 8,95
Jong Belegen Goudse Biologisch dynamische kaas - Demeter
(12)
De jong belegen biologisch dynamische kaas van Demeter is lekker v... meer info
Vanaf € 7,49
Biologische Schapenkaas | Extra Kwaliteit
(14)
In verschillende opzichten is schapenkaas zelfs nog gezonder dan ... meer info
Vanaf € 10,75
Biologische Kaas Oud Kaas | Extra Kwaliteit
(8)
Voor wie van lekker zout en hartig houdt, is biologische oude kaas ... meer info
Vanaf € 7,49
Belegen Goudse Biologisch dynamische kaas - Demeter
(9)
Deze belegen biologisch dynamische kaas van Demeter heeft een extra... meer info
Vanaf € 7,75

Producten 1-12 van 56

per pagina

Bij de bereiding van biologische kaas is het verboden schimmelwerende en bacteriedodende middelen te gebruiken. Ook is het niet toegestaan kleurstoffen te gebruiken. Dit is slechts een deel van alle maatregelen die genomen worden om ervoor te zorgen dat biologische kaas, biologisch verantwoord is. En dit is niet alleen goed, het is ook nog eens heel erg lekker!

Biologische kaas

Een biologische kaas verschilt op het eerste gezicht weinig van een normale kaas. De smaak doet niet onder voor die van een normale kaas en de bereidingswijze vertoont veel overeenkomsten. Er zijn jonge biologische kazen, oude biologische kazen en ook varianten met kruiden en specerijen. Van vrijwel alle bekende smaken is ook een biologische variant! Het is verder goed om te weten dat bij het bereiden van biologische kaas niet altijd vegetarisch stremsel wordt gebruikt. Een biologische kaas is dus niet hetzelfde als een vegetarische kaas, hoewel de boer hier in de praktijk vaak wel rekening mee houdt.  Biologische kaas is beschikbaar in stukken, maar ook als hele kaas. Heerlijk op iedere kaasplank!

Met respect gemaakt

Wat maakte een biologische kaas dan biologisch? De verschillen zitten in de voeding van de koe, de bemesting van het land en het gebruik van hulpstoffen. De koe krijgt enkel biologisch eten, wat de smaak van de melk ten goede komt, en het land wordt niet kunstmatig bemest. Tijdens de bereiding is het bovendien niet toegestaan om schimmeldodende middelen te gebruiken, of de kaas bij te kleuren. Alleen wanneer de boerderij of fabriek aan al deze eisen voldoet mag de kaas met trots een biologische kaas genoemd worden!