Biologische Kaas - Vegetarische Kaas
* al onze biologische kazen zijn gemaakt van Nederlandse biologische melk met vegetarische stremsel *
Wat is het verschil tussen biologische kaas en andere ‘gewone’ kaas? Het grootste verschil is dat de koe een heel ander leven heeft. De kalveren krijgen geen kunstmelk, maar melk van de koe. En verder alleen biologisch eten. Daarnaast worden er geen kunstmatige en of chemische stoffen bij de bemesting van het land gebruikt.
Bij GoudseKaasShop.nl zijn we jaarlijks trots op onze Skal-certificering (Skal-nummer: 114147), die vereist is voor het verkopen van biologische producten en voldoen aan strenge regelgevingen.
Bij de bereiding van biologische kaas is het verboden schimmelwerende en bacteriedodende middelen te gebruiken. Ook is het niet toegestaan kleurstoffen te gebruiken. Dit is slechts een deel van alle maatregelen die genomen worden om ervoor te zorgen dat biologische kaas, biologisch verantwoord is. En dit is niet alleen goed, het is ook nog eens heel erg lekker!
Biologische kaas
Een biologische kaas verschilt op het eerste gezicht weinig van een normale kaas. De smaak doet niet onder voor die van een normale kaas en de bereidingswijze vertoont veel overeenkomsten. Er zijn jonge biologische kazen, oude biologische kazen en ook varianten met kruiden en specerijen. Van vrijwel alle bekende smaken is ook een biologische variant! Het is verder goed om te weten dat bij het bereiden van biologische kaas niet altijd vegetarisch stremsel wordt gebruikt. Een biologische kaas is dus niet hetzelfde als een vegetarische kaas, hoewel de boer hier in de praktijk vaak wel rekening mee houdt. Biologische kaas is beschikbaar in stukken, maar ook als hele kaas. Heerlijk op iedere kaasplank!
Met respect gemaakt
Wat maakte een biologische kaas dan biologisch? De verschillen zitten in de voeding van de koe, de bemesting van het land en het gebruik van hulpstoffen. De koe krijgt enkel biologisch eten, wat de smaak van de melk ten goede komt, en het land wordt niet kunstmatig bemest. Tijdens de bereiding is het bovendien niet toegestaan om schimmeldodende middelen te gebruiken, of de kaas bij te kleuren. Alleen wanneer de boerderij of fabriek aan al deze eisen voldoet mag de kaas met trots een biologische kaas genoemd worden!