Geitenkaas

Geitenkaas

Melk van de geit is beperkt houdbaar. Daarom maakt men daar het liefste kaas van waardoor de waardevolle mineralen en vitamines behouden blijven. De belangrijkste bestanddelen in deze kaas zijn vet, eiwit en natuurlijke melkzouten. Geitenkaas is witter van kleur dan kaas van de koe. Dat komt omdat de geit alle cartogeen, ook de kleurstof in wortels, omzet in vitamine A. Geitenkaas is lichter verteerbaar omdat de vetzuurmoleculen kleiner zijn. Geitenkaas kan in de regel al binnen 10 dagen gegeten worden. Ja, het klopt, de productie is intensief en dus is de kaas ook iets duurder

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
  1. Waardering:
    96%
    (21)
    Geitenkaas Jong Belegen | Extra Kwaliteit
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  2. Waardering:
    87%
    (11)
    Geitenkaas Belegen - Extra Belegen | Extra Kwaliteit
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  3. Glorious Goat by Henri Willig Glorious Goat by Henri Willig
    NEW
    Rating:
    0%
    Glorious Goat by Henri Willig
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  4. Waardering:
    94%
    (8)
    Biologische Geitenkaas | Extra Kwaliteit
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  5. Rating:
    0%
    De Rotterdamsche Oude Geit 28 weken
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  6. Waardering:
    83%
    (3)
    Twentse Bunker Geitenkaas
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  7. Waardering:
    95%
    (4)
    Geitenkaas Truffel - Tartufo
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  8. Waardering:
    90%
    (4)
    Old Amsterdam Geitenkaas
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  9. Waardering:
    100%
    (8)
    Geitenkaas Fenegriek | Extra Kwaliteit |
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  10. Waardering:
    97%
    (3)
    Geitenkaas Tomaat Olijf | Extra Kwaliteit
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  11. Waardering:
    97%
    (6)
    Geitenkaas Brandnetel | Extra Kwaliteit
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  12. Rating:
    0%
    Landana Geitenkaas Rosso
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  13. Rating:
    0%
    Jong belegen Texelse geitenkaas
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  14. Waardering:
    80%
    (1)
    Belegen Texelse geitenkaas
    Gewicht:
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina

Goudse Kaas Shop heeft geitenkaas in diverse soorten en smaken. Bijvoorbeeld in belegen maar ook met brandnetel of een lekkere kaas met tomaat en olijven.

Geitenkaas

Geitenkaas is van nature bleek van kleur en heeft een zachte, subtiele smaak. De kaas is prima los te serveren, maar leent zich ook uitstekend voor gebruik in salades, op toastjes, of als toevoeging aan andere bijgerechten. Het is niet ongebruikelijk dat tijdens het bereiden van de kaas een aantal milde kruiden worden toegevoegd, zoals selderij, bieslook of brandnetel. Dit zorgt voor een uitgebreide collectie interessante kazen, met elk een eigen smaak. Naast halfharde geitenkazen bestaat er ook verse geitenkaas. Deze kaas is zacht en is een lekker op een kaasplankje met andere romige kazen.

Een kaas die snel rijpt

Het maken van een geitenkaas verschilt weinig van dat van normale kaas. De vetten in de geitenmelk klonteren samen met behulp van stremsel. Vervolgens wordt zout toegevoegd, wat invloed heeft op de smaak van de kaas. Een voordeel is dat het proces een stuk sneller gaat dan bij kaas die van koemelk wordt gemaakt. Met twee weken heeft de geitenkaas al zijn karakteristieke zachte smaak. Omdat geitenmelk van nature minder lactose bevat, is de kaas vaak geschikt voor kaasliefhebbers met een lactoseallergie. Zo kunnen zij ook genieten van een romige, smedige kaas, zonder daar last van te krijgen!