Hollandse Kaasmessen
Liefhebbers van kaas hebben vaak grote stukken kaas in huis. Het nadeel hiervan is dat deze met een gewoon mes lastig in kleinere stukken te snijden zijn. Met een Hollands kaasmes is dit echter geen enkel probleem. Door de uitgekiende vorm van dit zogenaamde wiegemes snijdt u gemakkelijk grote stukken kaas in handzame stukken. Een Hollands kaasmes is ook ideaal om snel kaasblokjes te snijden. De messen zijn bij ons te verkrijgen in verschillende formaten, altijd van de hooste kwaliteit!
Wij hebben een aantal soorten grote kaasmessen. Deze messen zijn van extra kwaliteit. Hierdoor is een gehele kaas eenvoudig door te snijden.
Klik hier voor professioneel kaasgereedschap waaronder messen en snijmachines.
Kaasmes van de hoogste kwaliteit
De Hollandse kaasmessen zijn bij uitstek geschikt om jonge tot oude kaas met harde korst te snijden. Door de gebogen vorm van het lemmet is het mogelijk om elke kaas tot op de plank door te snijden, zelfs als de kaasplank niet vlak is. De kwaliteit van het staal en de stalen pen door het dwarsheft garanderen een lange levensduur.
Kaasmes in diverse afmetingen
Het Middelgroot Hollands kaasmes is de ideale tussenmaat voor middelgrote kazen (4 kg en halve 12 kg), en met het Extra Lange Hollands mes van 430 mm kunt u zelfs liggende boerenkaas van 16 kilo doorsnijden.
Niet op voorraad
Goed kaasmes kopen
Wie wil genieten van een goed stuk kaas zorgt er natuurlijk eerst voor dat er topkwaliteit kaas op het kaasplankje ligt. Maar genieten van kaas gaat verder. Een goed kaasmes maakt het een stuk eenvoudiger om kaas op de juiste manier aan te snijden. Dat geldt zowel voor zachte als harde varianten. Gelukkig zijn er kaasmessen verkrijgbaar voor alle soorten kaas, van zachte camembert en brie tot harde Parmigiano Reggiano.
Keuze in kaasmessen
Als u een kaasmes wilt aanschaffen is het verstandig na te gaan welke soort kaas u het vaakst aansnijdt. Eet u graag zachte kazen? Dan koopt u een mes dat speciaal gemaakt is voor het aansnijden van zachte, romige kaas. Als u dit type kaas aansnijdt met een normaal mes blijft de kaas al snel plakken.
Een speciaal kaasmes voor zachte kaas is opengewerkt, waardoor de kaas veel minder blijft plakken aan het mes. Ook voor harde kazen is er een speciaal type kaasmes dat de kaas goed doorsnijdt, ook de meest brokkelige varianten. Een goed kaasmes bevat een stevig lemmet en handvat waarbij het lemmet gemaakt is van roestvrijstaal. Bent u op zoek naar een goed kaasmes? De messen van fabrikant Boska zijn van zeer hoge kwaliteit en gaan jaren mee. Een prima keuze voor gebruik thuis of op het werk.
Voor professioneel gebruik
Een professioneel kaasmes zorgt ervoor dat u thuis met gemak uw kazen aansnijdt. Dergelijke messen zijn echter onmisbaar in de horeca en in kaaswinkels. Hier dient iedereen die kaas aansnijdt verschillende, geschikte messen te gebruiken.
Niet alleen om de kaas zo goed mogelijk aan te snijden, maar ook om ervoor te zorgen dat gepasteuriseerde kaas niet in aanraking komt met niet-gepasteuriseerde varianten. Speciaal daarvoor worden professionele kaasmessen gemaakt met een gekleurd handvat, verkrijgbaar in rood, zwart, blauw en wit