icon

RUIM 350 SOORTEN KAAS - VERS VAN HET MES & VACUÜM VERPAKT

icon

Minimaal 7 weken houdbaar - Kaaspapier gratis meegeleverd

icon

KAASVERKOPERS SINDS 1970 - VOOR PARTICULIERE & ZAKELIJKE KLANTEN

icon

GEKOELDE LEVERING MET AFLEVER- & VERSGARANTIE

icon

KAASGESCHENK? VERANDER AFLEVERADRES IN CHECK-OUT

Wijnkaas

Veel mensen combineren een blokje kaas regelmatig met een goed glas wijn. De romige smaak van de kaas complementeert de uitgesproken fruitige smaak van rode wijn namelijk uitermate goed. Ben jij ook zo dol op een glaasje wijn? Dan is de speciale wijnkaas helemaal iets voor jou!

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Queso tre leches al vino
(1)
De Queso Tres Leches al Vino is een heerlijke Spaanse kaas die zijn... meer info
Vanaf € 11,45
Ubriaco di Raboso
(2)
Deze kaas wordt ook wel de dronkenkaas genoemd. De Ubriaco di rabos... meer info
Vanaf € 9,75
Weinkäse Landle
Ländle Weinkäse wordt gemaakt van de fijnste verse Alpenmelk en op ... meer info
Vanaf € 8,95
Wynendale
(1)
Wynendale is een zachte kaas uit de omgeving van Brugge, gemaakt me... meer info
Vanaf € 9,95
Mont Vully Rouge Classic NEW
Ontdek Mont Vully Rouge, een voortreffelijke halfharde kaas met een... meer info
Vanaf € 11,25
Port Wine Derby NEW
Ontdek de verfijnde smaak van Port Wine Derby, een romige Derbykaas... meer info
Vanaf € 8,75

6 producten

per pagina

Wijnkaas

Veel mensen combineren een blokje kaas regelmatig met een goed glas wijn. De romige smaak van de kaas complementeert de uitgesproken fruitige smaak van rode wijn namelijk uitermate goed. Ben jij ook zo dol op een glaasje wijn? Dan is de speciale wijnkaas helemaal iets voor jou! Bij deze kaas hoef je de wijn namelijk niet meer toe te voegen, want dat hebben ze al gedaan tijdens het rijpingsproces.Deze unieke kaassoort misstaat zeker niet op een lekker kaasplankje, maar is ook lekker door een zoete en zomerse salade.

Wijnkaas wordt ongeveer 4 maanden lang gerijpt. In de laatste twee weken word de kaas geweekt in rode wijn. Dit betekent dat de kaas in een vat met rode wijn wordt ondergedompeld. Hierin blijft de kaas twee weken liggen, zodat de smaak van de rode wijn tot diep in de kaas kan trekken. De textuur van de kaas blijft romig en zacht, maar de smaak wordt hierdoor uitgesproken en fruitig. Daarnaast heeft wijnkaas een plezierige nasmaak, waarin je de wijn pas écht kunt proeven. Door dit authentieke rijpingsproces is wijnkaas zeer gewild bij de échte kaasliefhebber. Ga je binnenkort een kaasplankje maken? Vergeet dan vooral de wijnkaas niet. Want deze kaas is niet alleen heerlijk in combinatie met wijn, maar ook met andere smaken zoals Serranoham en olijven.

Er zijn veel verschillende soorten wijnkaas op de markt, omdat wijnkaas gemaakt wordt van verschillende soorten melk. Voor het maken van wijnkaas heb je namelijk een romige en zachte kaas nodig. Veel kaasmakerijen kiezen daarom voor geitenmelk, maar ook de zachte koeienmelk uit de Zwitserse Alpen is zeer populair. Wil jij de wijnkaas uitproberen? Probeer ze dan allemaal. Wij kunnen ze in vacuüm verpakken zodat jij je niet druk hoeft te maken over de houdbaarheid en nog lang van de kaas kunt genieten.