Oud (+/- 10-12 maanden gerijpt)
Oude kaas is kaas die gemiddeld +/- 10-12 maanden wordt gerijpt. Oude kaas is verkrijgbaar in diverse smaakvolle varianten, van pittig tot zeer pikant van smaak.
Pittig
Landana Old en Vermeer Kaas zijn heerlijke oude kazen met een pittige smaak. Landana Old is de ideale kaas voor liefhebbers van oude kaas met karakter en pit. De oude kaas heeft een volle, pittige en karakteristieke smaak. Landana Old is al eeuwlang zeer geliefd onder kaasliefhebbers dankzij de unieke, karaktervolle smaak. Vermeer is een bijzondere gerijpte kaas. In 2012 heeft de Vermeer tijdens de International Cheese Contest de titel ‘’beste kaas ter wereld’’ mogen ontvangen. De kaas heeft een heerlijke volle smaak en bevat bovendien minder vet en zout.
Pikant
Noord-Hollandse Gouda Oud en Pure Jersey Heerlijk Oud zijn heerlijke oude kazen met een pikante smaak. Noord-Hollandse Gouda Oud heeft minimaal 10 maanden gerijpt, met als gevolg prachtige rijpingskristallen in de kaas. Deze rijpingskristallen zorgen voor extra smaakbeleving. Deze bijzondere kaas wordt gemaakt van 100% pure Noord-Hollandse weidemelk. De kaas is terecht met de hoogste score onderscheiden vanuit de Superior Taste Award. Pure Jersey Heerlijk Oud wordt ook wel ‘’het speciaalbier onder de kazen’’ genoemd. Deze unieke, romige kaas is een absolute aanrader voor liefhebbers van oude kaas. De kaas heeft zijn unieke smaak te danken aan de bijzondere melk van de Pure Jersey koe.
Zeer pikant
Beemster Oude Kaas en Friese Nagelkaas Oud zijn heerlijke oude kazen met een zeer pikante smaak. Beemster Oude Kaas heeft het langst gerijpt van alle kazen uit de Beemster. Hierdoor is het de donkerste en stevigste Beemster kaas. De kaas is dan ook zeer pikant van smaak. De kaas bevat zoutkristallen die de heerlijke basissmaak perfect accentueren. Friese Nagelkaas Oud heeft ongeveer drie jaar in de natuur kunnen rijpen. Hierdoor heeft de kaas een karakteristieke, pikante smaak.