Nederlandse kaasspecialiteiten

Als echte kaasliefhebber, wilt u natuurlijk zoveel mogelijk heerlijke kazen proeven. Maar er is hedendaags een overweldigend aanbod, waardoor het soms lastig kan zijn om de pareltjes eruit te halen. U weet wel, die kaasjes met een unieke smaak, een authentiek karakter en een bijzonder verhaal. Maar daar helpen we u maar al te graag bij. Hier vindt u namelijk de echte speciale kazen, gerangschikt van mild naar pikant, want er is voor ieder wat wils.
Mild
Een milde speciale kaas is Le Petit Doruvael. Deze kaas wordt ook wel het juweeltje onder de boerenkazen genoemd. Deze jonge roodschimmelkaas valt te herkennen aan de opvallende rood-oranje kleur en is heerlijk als dessertkaasje. De productie van deze kaas is in handen van de familie Vlooswijk in Montfoort, Utrecht. Le Petit Doruvael wordt gemaakt van volle gepasteuriseerde koemelk en is bovendien bekroond met het Groene Hart keurmerk. Ook Le Petit Doruvael Truffel is een milde, romige, speciale kaas.
Pittig
Een pittige speciale kaas is Gerookte boerenkaas van De Kaasrokerij. Dit is ambachtelijke gerookte kaas die volgens authentieke wijze is bereid. Gerookte boerenkaas is een koemelkkaas gemaakt van weidemelk. Tijdens de rijping van 2 à 3 maanden is de kaas ambachtelijk gerookt op een houtmengsel. De smaakbeleving van deze kaas is zeer uniek. De kaas heeft zijn zachte romige smaak behouden, terwijl de intense en natuurlijke rookgeur en rooksmaak terugkomt.
Pikant
Een pikante speciale kaas is Royal Blue. Dit is een unieke kaas die rijk en pikant van smaak is, met tegelijkertijd een klein zoetje. De Royal Blue heeft dan ook terecht de Superior Taste Award in 2017 gewonnen. Bovendien is de kaas door een jury van 135 chefs en sommeliers met 2 sterren beoordeeld. De Royal Blue is dus een absolute topper voor iedere kaasliefhebber.