Grana Padano

Grana Padano

Een ander groot verschil tussen Grana Padano en Parmezaanse kaas is de smaak. Door het korte rijpingsproces, behoudt de Grana Padano namelijk zijn lichte smaken. De kaas staat bekend om zijn unieke rooksmaak, met de romige nasmaak van boter. Deze zachte smaken zorgen ervoor dat de Grana Padano geliefd is bij zowel jong als oud, en dat de kaas goed te combineren is met een heleboel andere smaken.

Filter
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
  1. Waardering:
    96%
    (13)
    Grana Padano | Extra Kwaliteit
    Vanaf € 5,49 Bekijk verzendkosten
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina

Grana Padano

Grana Padano is één van de populairste Italiaanse kazen. De kaas wordt geproduceerd in een groot deel van Noord-Italië, en heeft een rijpingsproces van 9 tot 16 maanden. Het rijpingsproces van deze kaas is nog precies hetzelfde als vroeger, waardoor de originele smaak van de kaas altijd behouden is gebleven. Grana Padano wordt nog wel eens vergeleken met Parmezaanse kaas (een andere bekende Italiaanse kaas), maar er zijn wel degelijk een aantal belangrijke verschillen tussen deze twee soorten kaas. Grana Padano is bijvoorbeeld lang niet zo vettig als Parmezaanse kaas, en ook het rijpingsproces is een stuk korter.

Een ander groot verschil tussen Grana Padano en Parmezaanse kaas is de smaak. Door het korte rijpingsproces, behoudt de Grana Padano namelijk zijn lichte smaken. De kaas staat bekend om zijn unieke rooksmaak, met de romige nasmaak van boter. Deze zachte smaken zorgen ervoor dat de Grana Padano geliefd is bij zowel jong als oud, en dat de kaas goed te combineren is met een heleboel andere smaken. Daarnaast behoudt de kaas tijdens het rijpingsproces ook zijn zachte structuur, waardoor de kaas gemakkelijk te raspen is. De perfecte kaas voor alle échte thuiskoks, dus.

Door zijn zachte smaak is de Grana Padano zeer goed te combineren met andere smaken. Denk bijvoorbeeld aan de zoete smaak van tomaten of de hartige smaak van kip. Niet voor niets wordt de Grana Padano vaak gebruikt als garnering over verschillende gerechten. De Italianen gebruiken de kaas op een heleboel van hun favoriete gerechten. Denk bijvoorbeeld aan spaghetti, lasagne en pizza. Ben jij op zoek naar een geraspte kaas om je gerechten mee te versieren? Dan is de Grana Padano écht iets voor jou! Het zal de smaken van je gerecht alleen maar verhogen en verbeteren en zorgen voor een lekkere nasmaak.