A2A2 kaas
In Nieuw-Zeeland is er in de begin jaren tachtig onderzoek gedaan naar de oorzaken van een melkallergie onder mensen. Hieruit kwam naar boven drijven dat niet alle melk precies dezelfde eigenschappen bevat. Het tegenovergestelde is juist waar. Deze verschillen in eigenschappen zijn het resultaat van de genen die koeien bezitten. Zo zijn er koeien met het A1A1-gen, maar ook koeien met het A1A2-gen of het A2A2-gen. Dit subtiele verschil zorgt ervoor dat mensen met een koemelkallergie A1A1 kaas niet kunnen verdragen, terwijl ze A2A2 kaas wél kunnen verdragen. En dat is goed nieuws voor de kaasliefhebbers met een koemelkallergie onder ons! Voortaan kan iedereen ongehinderd van de heerlijke kazen genieten dankzij deze ontdekking.
A2A2 kaas
Het fenomeen A2A2 kaas is in onder andere Australië, China en Nieuw-Zeeland al zeer groot. Ook in Nederland lijkt dit fenomeen alsmaar in populariteit toe te nemen. Zo zijn er al verschillende onderzoeken gedaan naar de precieze gezondheidseffecten van deze kaas. Maar wat is A2A2 kaas? En is het echt mogelijk dat mensen met een koemelkallergie dit type kaas wel kunnen eten zonder enige hinder?
Biokaas Kinderdijk
Het lijkt een onmogelijke droom voor mensen met een koemelkallergie: genieten van een glas koemelk of een heerlijke plakje kaas op de boterham. Maar dankzij Biokaas Kinderdijk is het niet langer een droom, maar de werkelijkheid. Biokaas Kinderdijk is een volledig biologische boerderij en kaasmakerij in Alblasserdam, Zuid-Holland. Hier worden biologische, vegetarische kazen geproduceerd van A2A2 koemelk. Dit zijn 100% natuurlijke kazen, zonder enige toegevoegde geur-, kleur- of smaakstoffen. Bovendien wordt er vegetarisch stremsel gebruikt. Biokaas Kinderdijk heeft al jarenlang biologische, vegetarische kazen in het assortiment. Maar sinds 2016 vindt u ook A2A2 kaas in het assortiment van deze boerderij en kaasmakerij. Geniet ongehinderd van een heerlijk plakje A2A2 Jong Belegen of A2A2 Extra Belegen.