icon

RUIM 350 SOORTEN KAAS - VERS VAN HET MES & VACUÜM VERPAKT

icon

Minimaal 7 weken houdbaar - Kaaspapier gratis meegeleverd

icon

KAASVERKOPERS SINDS 1970 - VOOR PARTICULIERE & ZAKELIJKE KLANTEN

icon

GEKOELDE LEVERING MET AFLEVER- & VERSGARANTIE

icon

KAASGESCHENK? VERANDER AFLEVERADRES IN CHECK-OUT

Bierkaas - Abdijkaas

Bierkaas - Abdijkaas

Bierkaas, trappistenkaas en abdijkaas zijn unieke kazen met een link naar Europese brouw- of kloostertradities. Bierkaas wordt gemaakt met bier, trappistenkaas wordt gemaakt door monniken en abdijkaas wordt gemaakt in abdijen, elk met hun eigen specifieke geschiedenis, smaak en textuur.

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op
/m/o/mordicus_bierkaas-1.jpg
(3)
De Mordicus Bierkaas is een ambachtelijke oude kaas met Mordicus bi... meer info
Vanaf € 7,75
Portkaasje | Drankbroeders | hele kaas 300 gram
De maker van de kaas gaf toe aan een goed glas port in Portugal. Na... meer info
€ 8,95
Bierkaasje| Drankbroeders | hele kaas 300 gram
De kaas wordt een week lang ondergedompeld in een bad van blond sch... meer info
€ 8,95
Bierkaas - Hertog Jan
(20)
Bent u een liefhebber van bier en kaas? Dan zult u bierkaas vast he... meer info
Vanaf € 8,99
Père Joseph
(2)
Een smaakvolle abdijkaas uit België. De kaas is bekend om zijn brui... meer info
Vanaf € 7,75
Abdijkaas St. Bernardus
(8)
De Abdijkaas St. Bernardus is romig, vol en zacht van smaak. Dankzi... meer info
Vanaf € 9,49
Abdijkaas Orval
(7)
Orval wordt vervaardigd op de site van van de trappistenabdij in Or... meer info
Vanaf € 7,95
Chimay Grand Cru
(7)
De Chimay Grand Cru is een halfharde trappistenkaas uit volle melk.... meer info
Vanaf € 7,75
Bierkaas Paulus - Abdijkaas
(3)
De kaas wordt gedurende ongeveer acht weken gerijpt totdat de smaak... meer info
Vanaf € 9,25
/m/o/mordicus_bierkaas-1.jpg -30%
De Mordicus Bierkaas is een ambachtelijke oude kaas met Mordicus bi... meer info
Normale prijs € 221,00 Aanbiedingsprijs € 154,95

10 producten

per pagina

Bierkaas, trappistenkaas en abdijkaas zijn allemaal kaassoorten die een band hebben met de brouw- of kloostertradities van Europa.

Bierkaas is een kaassoort die wordt gemaakt met bier, vaak ale of stout. Het bier wordt tijdens het kaasbereidingsproces aan de kaas toegevoegd, waardoor het een uitgesproken smaak en aroma krijgt. Bierkaas wordt meestal gemaakt in het Verenigd Koninkrijk, vooral in de regio's waar bier wordt geproduceerd.

Trappistenkaas is een kaassoort die wordt gemaakt door trappistenmonniken. Trappistenkaas wordt meestal gemaakt in kloosters in België, Nederland en Frankrijk. De kaas wordt op traditionele wijze gemaakt en de monniken gebruiken vaak de melk van hun eigen koeien of geiten om de kaas te maken. Trappistenkaas wordt meestal enkele maanden gerijpt om zijn smaak en textuur te ontwikkelen.

Abdijkaas is een kaassoort die wordt gemaakt in abdijen en kloosters in heel Europa. Hoewel vergelijkbaar met trappistenkaas, wordt het gemaakt door verschillende religieuze ordes, zoals benedictijnse of cisterciënzer monniken. Net als trappistenkaas wordt abdijkaas typisch op traditionele wijze gemaakt en wordt hij vaak enkele maanden gerijpt. Abdijkaas is er in vele varianten, met verschillende smaken en texturen, afhankelijk van de regio en het recept.

Kortom, bierkaas, trappistenkaas en abdijkaas zijn allemaal unieke kaassoorten met hun eigen geschiedenis en smaken, en ze hebben allemaal een band met klooster- of brouwtradities in Europa.