Texelse Schapenkaas en Geitenkaas
Al meer dan 35 jaar maakt kaasboer Anton op Kaasboerderij Wezenspyk bijzondere Texelse kaas. Het avontuur begon voor kaasboer Anton met het maken van de klassieke Texelse Boerenkaas. In de loop van de jaren is het assortiment verder uitgebreid met de beroemde Texelse Schapenkaas en de bijzondere Texelse Geitenkaas. De kazen van boer Anton vallen geregeld in de prijzen. Bevindt u zich in binnenkort in Texel? Dan is een bezoek aan het Kaascafé op Kaasboerderij Wezenspyk een aanrader. Hier kunt u genieten van de heerlijke Texelse kaas in bijzondere combinaties.
Texelse Schapenkaas
Texelse Schapenkaas wordt op ambachtelijke wijze gemaakt door boer Anton op Kaasboerderij Wezenspyk. De halfharde kaas wordt gemaakt van ongepasteuriseerde Texelse schapenmelk. De schapenkaas wordt bovendien volgens oud recept gemaakt. Wezenspyk voert ook nog altijd het keurmerk voor schapenkaas die al 400 jaar op het eiland wordt gebruikt. De Texelse Schapenkaas is erg bijzonder en laat zich niet eenvoudig vergelijken met andere kazen. De kaas oogt bleker en droger dan andere kazen en kenmerkt zich bovendien door een licht pittige smaak. Maakt u zich echter geen zorgen wanneer u niet van pittig houdt; deze smaak is niet scherp of overheersend.
Texelse Geitenkaas
Texelse Geitenkaas wordt op ambachtelijke wijze gemaakt door boer Anton op Kaasboerderij Wezenspyk. Na het behaalde succes met onder meer de Texelse Boerenkaas en Texelse Schapenkaas, is boer Anton in 2007 begonnen met het maken van geitenkaas. Tegenwoordig is Texelse Geitenkaas in diverse leeftijden verkrijgbaar, van jong tot oud. Zo is er voor iedere kaasliefhebber een heerlijke geitenkaas. De harde geitenkaas wordt op ambachtelijke wijze gemaakt van ongepasteuriseerde Texelse geitenmelk. Deze heerlijke melk, van hoge kwaliteit, geeft de kaas een mooie witte kleur.