Cheddar

Cheddar

Cheddar kaas is één van de meest populaire Engelse kazen. Cheddar staat vooral bekend om zijn felgele kleur, en wordt in Nederland vaak gebruikt als het plakje kaas op een broodje hamburger. Toch is de kaas veel meer dan alleen een garnering. Door zijn rijke en notige smaak is Cheddar namelijk ook zeer geschikt om te nuttigen bij de borrel.

Filter
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
  1. Waardering:
    93%
    (11)
    Top Hat Cheddar
    Vanaf € 6,45 Bekijk verzendkosten
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  2. Waardering:
    95%
    (6)
    Cheddar Farmhouse Black
    Vanaf € 5,75 Bekijk verzendkosten
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  3. Waardering:
    89%
    (7)
    Aged leicestershire red
    Vanaf € 6,99 Bekijk verzendkosten
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
  4. Waardering:
    96%
    (8)
    Rode cheddar kaas - Mild
    Vanaf € 4,75 Bekijk verzendkosten
    Kies uw gewicht
    Voeg toe aan verlanglijst
    Toevoegen om te vergelijken
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina

Cheddar

Cheddar kaas is één van de meest populaire Engelse kazen. Cheddar staat vooral bekend om zijn felgele kleur, en wordt in Nederland vaak gebruikt als het plakje kaas op een broodje hamburger. Toch is de kaas veel meer dan alleen een garnering. Door zijn rijke en notige smaak is Cheddar namelijk ook zeer geschikt om te nuttigen bij de borrel. De kruimelige structuur zorgt ervoor dat veel mensen denken dat Cheddar een harde kaas is, maar niets is minder waar. De kaas smelt namelijk in de mond. Let wel op, want de rijpingsperiode van Cheddar is zeer belangrijk voor de smaak én de structuur. Het is daarom belangrijk om te onthouden dat hoe langer de Cheddar kaas heeft liggen rijpen, hoe sterker de smaak.

Voor het rijpen van een Cheddar kaas heb je een koele ruimte nodig. Deze koude temperaturen zorgen ervoor dat de smaak van de Cheddar kaas wordt versterkt. Hoe langer de kaas ligt te rijpen, hoe pittiger de kaas wordt. Het rijpingsproces van Cheddar kaas duurt meestal tussen de 3 maanden en 3 jaar. Welke smaak jij lekkerder vindt, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Het is daarom slim om zowel een jonge als oudere Cheddar kaas uit te proberen!

Cheddar kaas is vernoemd naar het kleine dorpje Cheddar in Somerset, Engeland. Hier begonnen ze ooit met het produceren van de Cheddar kaas. In dit dorpje vindt je ook de grotten van Cheddar Gorge. Dit zijn kalkstenen grotten, waar de temperatuur perfect is voor het rijpen van de kaas. Veel kaasfabrikanten uit dit dorp, kiezen er dan ook voor om hun kazen uitsluitend te rijpen in de kalkstenen grotten. Overigens is Cheddar geen beschermde titel en mogen ook andere landen hun eigen Cheddar kazen produceren. Zo hebben ook Ierland, Canada en Zweden hun eigen Cheddar kaasmakerijen.