Cheddar
De smaak van de Rode Cheddar is deels afhankelijk van de rijpingsperiode. Zo zullen jonge kazen vrij mild en zacht van smaak en structuur zijn, terwijl de ietwat oudere kazen een sterkere smaak en structuur zullen hebben ontwikkeld. De smaak van deze cheddarkaas wordt verbeterd door het verouderingsproces. De kaas behoudt te allen tijde de romige smaak en veerkrachtige textuur. Het is dus een echte Engelse cheddar.
Ingrediënten:
Vet 50+, gepasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, zuursel
Kwaliteit:
Uw rode Cheddar wordt door ons vers van het mes gesneden en vervolgens vacuüm verpakt. Dankzij de harde structuur van rode Cheddar, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.
Herkomst Rode Cheddar
De Rode Cheddar vindt zijn oorsprong in Leicestershire, Engeland. De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk. Sinds de 18e eeuw wordt de kaas gekenmerkt door een roodachtig oranje schil met een poederachtige schimmel erop. De schil is zo gekleurd als gevolg van de toevoeging van annatto-extract tijdens de productie. De kaas wordt doorgaans gedurende 6 tot 12 maanden gerijpt totdat deze volledig ontwikkeld is.
Combinatie
De Rode Cheddar is een goede smeltkaas voor in de keuken. Zo kunt u de kaas op diverse manieren aan warme gerechten toevoegen. Denk hierbij aan een heerlijke ovenschotel of een verrukkelijke pasta. De cheddarkaas is een ware verrijking voor al uw gerechten. Daarnaast is het ook een zeer mooie toevoeging aan een kaasplankje. Maar de Rode Cheddar laat zich ook uitstekend met salami, hartige crackers, olijven, noten, druiven en gedroogd fruit combineren. Verwen uw smaakpapillen met deze heerlijke, romige kaas!