icon

RUIM 350 SOORTEN KAAS - VERS VAN HET MES & VACUÜM VERPAKT

icon

Minimaal 7 weken houdbaar - Kaaspapier gratis meegeleverd

icon

KAASVERKOPERS SINDS 1970 - VOOR PARTICULIERE & ZAKELIJKE KLANTEN

icon

GEKOELDE LEVERING MET AFLEVER- & VERSGARANTIE

icon

KAASGESCHENK? VERANDER AFLEVERADRES IN CHECK-OUT

Spaanse kaas

Spaanse kaas

Wat veel mensen niet weten, is dat er in Spanje een grote variëteit aan kazen te vinden is. In Spanje worden allerlei soorten kaas gemaakt, van hard tot zacht en van mild tot pittig. Denk hierbij aan jonge kaas, belegen kaas, extra belegen kaas, blauwe kazen, witschimmelkaas, gerookte kaas en zelfs kaas in olijfolie. Spaanse kaas wordt van diverse soorten melk gemaakt. Koeien-, schapen- en geitenmelk, maar vaak ook een mengsel van deze soorten.

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Jong Gerijpte Manchego PDO | 3 maanden
(2)
Deze jong belegen Manchego Kaas wat ongeveer 3 maanden gerijpt is, ... meer info
Vanaf € 8,95
Gerijpte Manchego PDO | 6 maanden
(9)
Dat de Manchego een Spaanse kaas is, wordt al snel duidelijk door d... meer info
Vanaf € 9,75
Oude Manchego PDO | 9 maanden
(1)
Deze oude Manchego is een voortreffelijk kaas die echt het proberen... meer info
Vanaf € 10,75
Manchego Reserve 12 - Schapen, Truffel en Honing
(3)
Een heel bijzondere kaas die verrast door zijn aangename en zoete t... meer info
€ 11,45
Vanaf € 9,45 Normale prijs € 11,45
Queso tre leches al vino
(1)
De Queso Tres Leches al Vino is een heerlijke Spaanse kaas die zijn... meer info
Vanaf € 11,45

5 producten

per pagina

Rijk assortiment Spaanse kaas

Spaanse kaas is weliswaar niet zo bekend als Franse kaas of Nederlandse kaas, maar is wel degelijk van hetzelfde niveau. Spanjaarden zijn dan ook al jaren gespecialiseerd in het maken van de lekkerste kazen. Wist u dat Spanje meer dan 100 verschillende Spaanse kazen produceert? Hiervan zijn enkele hele bekende namen, zoals de beroemde Manchego kaas.

Over Spaanse Manchego kaas

Manchego is de bekendste Spaanse schapenkaas. Het is tegenwoordig de belangrijkste Spaanse kaas, zowel in Spanje als in het buitenland. Manchego is een heerlijke harde kaas. Deze kaas wordt al sinds lange tijd in Spanje geproduceerd en wordt gedurende 3 maanden gerijpt. Deze kaas is vernoemd naar La Mancha, waar hij oorspronkelijk ook vandaan komt.

De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde schapenmelk, waarbij de kaas vervolgens in stevige ronde kaasvormen wordt geperst. Manchego wordt nog altijd volgens authentiek recept gemaakt. Dit betekent dat de kaas enkel met melk van het Manchega-schaap gemaakt mag worden.

Spaanse temperamentvolle kaas

Wanneer u deze kaas proeft, wordt al vrij snel duidelijk dat dit een echte Spaanse kaas is. De Manchego kenmerkt zich namelijk door een temperamentvolle smaak. De kaas heeft een vetpercentage van 50% en een mooie volle aromatische smaak. Het volle aroma komt het beste tot zijn recht wanneer u puur van de kaas geniet. Ook na rijping blijft de Manchego relatief zoet met een licht nootachtige smaak.