Spaanse kaas
Wat veel mensen niet weten, is dat er in Spanje een grote variëteit aan kazen te vinden is. In Spanje worden allerlei soorten kaas gemaakt, van hard tot zacht en van mild tot pittig. Denk hierbij aan jonge kaas, belegen kaas, extra belegen kaas, blauwe kazen, witschimmelkaas, gerookte kaas en zelfs kaas in olijfolie. Spaanse kaas wordt van diverse soorten melk gemaakt. Koeien-, schapen- en geitenmelk, maar vaak ook een mengsel van deze soorten.
Rijk assortiment Spaanse kaas
Spaanse kaas is weliswaar niet zo bekend als Franse kaas of Nederlandse kaas, maar is wel degelijk van hetzelfde niveau. Spanjaarden zijn dan ook al jaren gespecialiseerd in het maken van de lekkerste kazen. Wist u dat Spanje meer dan 100 verschillende Spaanse kazen produceert? Hiervan zijn enkele hele bekende namen, zoals de beroemde Manchego kaas.
Over Spaanse Manchego kaas
Manchego is de bekendste Spaanse schapenkaas. Het is tegenwoordig de belangrijkste Spaanse kaas, zowel in Spanje als in het buitenland. Manchego is een heerlijke harde kaas. Deze kaas wordt al sinds lange tijd in Spanje geproduceerd en wordt gedurende 3 maanden gerijpt. Deze kaas is vernoemd naar La Mancha, waar hij oorspronkelijk ook vandaan komt.
De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde schapenmelk, waarbij de kaas vervolgens in stevige ronde kaasvormen wordt geperst. Manchego wordt nog altijd volgens authentiek recept gemaakt. Dit betekent dat de kaas enkel met melk van het Manchega-schaap gemaakt mag worden.
Spaanse temperamentvolle kaas
Wanneer u deze kaas proeft, wordt al vrij snel duidelijk dat dit een echte Spaanse kaas is. De Manchego kenmerkt zich namelijk door een temperamentvolle smaak. De kaas heeft een vetpercentage van 50% en een mooie volle aromatische smaak. Het volle aroma komt het beste tot zijn recht wanneer u puur van de kaas geniet. Ook na rijping blijft de Manchego relatief zoet met een licht nootachtige smaak.