Manchego PDO | 6 maanden | 500 gram
Manchego PDO | 6 maanden | 500 gram
Dat de Manchego een Spaanse kaas is, wordt al snel duidelijk door de temperamentvolle smaak van deze kaas. Het is een kaas waarvan het volle aroma het beste tot zijn recht komt wanneer u er direct van geniet.
Omschrijving / Manchego PDO | 6 maanden | 500 gram
Manchego
Kaas gemaakt van gepasteuriseerde Manchega-schapenmelk, perfect om op elk moment van te genieten. Manchego-kaas wordt gemaakt volgens de antieke traditie van voorouders met behulp van Manchega-kaas van schapenmelk. Een hardgeperste kaas met een korst die een lichte kleur reflecteert van ivoorwit tot strogeel. Een aroma dat alle vijf zintuigen kan doen ontwaken waar de primaire geuren van de schapen opvallen en dat al de intensiteit van de kaas aangeeft. Eenmaal in de mond is het een explosie van smaak waarbij de romigheid en aanhoudende zuurgraad van de melk de kaas kenmerken. Het intense aroma en de diepe smaak maken van deze kaas een specialiteit voor kaasliefhebbers en fijnproevers. Door de kenmerken van de kaas past hij perfect bij jonge rode en rose wijnen, geserveerd als aperitief of dessert. Een klein hapje van de kaas laat je reizen door de authentieke Spaanse smaak.
Manchego Kaas is een beschermde oorsprongsbenaming. Het is een geperste kaas die alleen wordt gemaakt van de melk van het Manchega-schapenras dat is geregistreerd in de regelgevende raad. Het kan niet worden gemengd met melk van andere dieren, zelfs niet met andere schapenrassen. Bovendien moet het worden geproduceerd in de regio Castilla - La Mancha in Spanje.
Ingrediënten Manchego kaas:
Vet 50+, gepasteuriseerde schapenmelk, zout, stabilisator: calciumchloride, melkzuurfermenten, stollingsmiddel (chymosine geproduceerd door ondergedompelde fermentatie op een plantaardig substraat), conserveermiddel: lysozyme (bevat ei).
Kwaliteit:
Uw kaas wordt vers gesneden en vacuüm verpakt!
De harde structuur van Manchego kaas maakt het perfect geschikt voor verzending per post. Dit is een originele Spaanse Manchego kaas.
Manchego: Spaanse schapenkaas
Met Manchego wordt zowel een kaassoort als een schapenras aangeduid. Het zal u niet verbazen dat de kaassoort gemaakt wordt van de melk van deze Manchego-schapen. Koopt u Manchego, dan koopt u dus altijd een schapenkaas. De kaas wordt bij de productie geperst, heeft een harde korst en een witte kleur, en is romig van smaak. Net als Parmezaanse kaas heeft deze kaassoort een beschermde status. De kaas mag alleen op bepaalde plaatsen in Spanje gemaakt worden. Gelukkig is Manchego goed verkrijgbaar, want het is een heerlijke smaakmaker voor in salades, op de kaasplank of op een luxe broodje. De kaas heeft een kenmerkende smaak maar is niet erg pittig, afhankelijk van de rijpingstijd. Hoe ouder de kaas, hoe pittiger deze is. Manchego die drie maanden is gerijpt is echter een prima kaas voor beginners. Pas bij rijping vanaf een jaar wordt de kaas echt pittig.
Manchego bij tapas of in een recept
De Spanjaarden eten Manchego-kaas traditioneel vaak als tapa, als klein Spaans hapje. De kaas heeft immers een heerlijke smaak die het best tot zijn recht komt als je de kaas zo uit het vuistje eet. Dat wil niet zeggen dat je de kaas niet kunt verwerken in een lekker gerecht of recept. Manchego is ook heerlijk in een salade met peer en serranoham of op een broodje met gegrilde groenten. U maakt dus een smaakvol en gezond gerecht met deze kaas.
Kaas bestellen of cadeau geven
Omdat Manchego een harde korst heeft en bij bestelling vaak vacuüm wordt verpakt kunt u de kaas lange tijd bewaren. Dat maakt het ook mogelijk om de kaas cadeau te geven, aan vrienden of familie. Manchego kan in een vacuümverpakking gewoon worden verstuurd. Zo maakt u een bekende blij met een heerlijk stukje Spaanse schapenkaas.
De Manchego PDO ‘Casa’ is een Spaanse kaas van zes maanden oud. Deze harde kaas wordt in Spanje geproduceerd van gepasteuriseerde schapenmelk, waarbij de kaas geperst wordt in stevige ronde kaasvormen. De kaas bevat 50% vet en heeft een mooie volle aromatische smaak. De kaas mag volgens het authentieke recept enkel gemaakt worden met melk van het Manchega-schaap. Deze klassieke schapenkaas is inmiddels de belangrijkste Spaanse kaas zowel binnen als buiten de Spaanse grenzen.
Temperamentvolle kaas
Dat de Manchego een Spaanse kaas is, wordt al snel duidelijk door de temperamentvolle smaak van deze kaas. Het is een kaas waarvan het volle aroma het beste tot zijn recht komt wanneer u er direct van geniet. Uit het vuistje, als nagerecht op een kaasplank, of bijvoorbeeld tijdens een gezellige avond borrelen. Serveer bij deze kaas een mooie rode wijn die ook uit Spanje afkomstig is en geniet van al deze Spaanse invloeden tezamen.
Extra informatie
Afmeting hele kaas | 22 x 12 cm |
---|---|
Merk | Manchego |
Smaaksterkte | Pittig |
Land afkomst | Spanje |
Voedingswaarde | per 100 gram |
Vet (gr) | 35 |
Verzadigd Vet (gr) | 24 |
Calcium (mg) | 700 |
Calorieën (kcal) | 417 |
Kilojoules (KJ) | 1728 |
Koolhydraten (gr) | 1 |
Eiwit (gr) | 24,5 |
Natrium (mg) | 753 |
Melksoort | Schaap |
Glutenvrij | Ja |
Soort stremsel | Lebstremsel |
Suikervrij | Ja |
Kan sporen bevatten van pinda. | Ja |
Eetbare kaaskorst | Nee |
Lactosevrij | Ja |
Gepasteuriseerd Ja/Nee | Gepasteuriseerd |
Beperkte houdbaarheid | Nee |