Jong (+/- 4 weken gerijpt)
Jonge kaas is kaas die gemiddeld +/- 4 weken wordt gerijpt. Heerlijke jonge kaas is er in diverse soorten en maten, heerlijk als broodbeleg of zo op het vuistje.
Zacht
Jonge Beemster, Graskaas en Stompetoren Jong zijn voorbeelden van heerlijke jonge kazen met een zachte smaak en textuur. Jonge Beemster is een 48+ kaas met een korte natuurlijke rijpingstijd van 5 weken. De jonge kaas is lekker fris en romig en erg populair onder liefhebbers van jonge kaas. Graskaas is lekker smeuïg en zacht van smaak. Deze jonge kaas bevat bovendien minder zout. De kaas ontleent zijn naam aan het verse gras dat de koeien in de lente eten. Stompetoren Jong is eveneens zacht en heerlijk romig van smaak. deze jonge kaas kenmerkt zich door een unieke smaak als gevolg van het rijpingsproces in het speciale klimaat in het Stompetoren rijpingspakhuis.
Mild
Boerenpond Kaasje en Baby Gouda zijn voorbeelden van heerlijke jonge kazen met een milde smaak. Baby Gouda van +/- 400 gram is een kleine uitvoering van de traditionele Goudse kaas. Het is een heerlijk romig en zacht kaasje met een milde, natuurlijke smaak. Ideaal voor mensen die af en toe van een lekker mild kaasje willen genieten. Boerenpond Kaasje valt onder het merk Gouda Premium. Van deze soort jonge kaas zijn er diverse varianten. Zo is er naast Naturel bijvoorbeeld ook Knoflook, Italiaanse Kruiden, Groene Pesto en Tomaat Olijven. Deze kaasjes zijn stuk voor stuk heerlijk mild van smaak. Ook deze kaasjes zijn +/- 400 gram.
Zeer pikant
Voor de liefhebbers van pikante kaas is er Korstloze Komijnekaas 40+. Deze kaas wordt ook wel Blokkaas genoemd. Een heerlijk kaasje dat lekker smeuïg en pittig van smaak is. Deze pittige smaak heeft de kaas te danken aan de toevoeging van komijn.