icon

RUIM 350 SOORTEN KAAS - VERS VAN HET MES & VACUÜM VERPAKT

icon

Minimaal 7 weken houdbaar - Kaaspapier gratis meegeleverd

icon

KAASVERKOPERS SINDS 1970 - VOOR PARTICULIERE & ZAKELIJKE KLANTEN

icon

GEKOELDE LEVERING MET AFLEVER- & VERSGARANTIE

icon

KAASGESCHENK? VERANDER AFLEVERADRES IN CHECK-OUT

Manchego

Manchego

Manchego is een kaas gemaakt van schapenmelk. De schapenmelk geeft de kaas de typische en uitgesproken smaak: licht pikant, nootachtig en met een hint van schapenmelk aan het eind. De binnenkant heeft een ivoorgele kleur.

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Jong Gerijpte Manchego PDO | 3 maanden
(1)
Deze jong belegen Manchego Kaas wat ongeveer 3 maanden gerijpt is, ... meer info
Vanaf € 10,49
Gerijpte Manchego PDO | 6 maanden
(8)
Dat de Manchego een Spaanse kaas is, wordt al snel duidelijk door d... meer info
Vanaf € 10,25
Oude Manchego PDO | 9 maanden
(1)
Deze oude Manchego is een voortreffelijk kaas die echt het proberen... meer info
Vanaf € 10,49
Entrepinares Seleccion | 20 maanden
(1)
Entrepinares Selección kaas is een onderscheidende en zeer geprezen... meer info
Vanaf € 11,25
Manchego Reserve 12 - Schapen, Truffel en Honing
(3)
Een heel bijzondere kaas die verrast door zijn aangename en zoete t... meer info
Vanaf € 11,25
Queso tre leches al vino
(1)
De Queso Tres Leches al Vino is een heerlijke Spaanse kaas die zijn... meer info
Vanaf € 11,25

6 producten

per pagina

Manchego

Deze kaas is een heerlijke, karakteristieke kaas uit Spanje. De naam 'Manchego' komt van 'La Mancha', de regio in Spanje waar deze kaas vandaan komt. Dit is de regio in het binnenland van Spanje, bekend om zijn windmolens en om het historische personage Don Quichot. Je herkent de kaas aan het zigzag patroon van de korst. Oorspronkelijk ontstond dit patroon door de band van gevlochten gras die om de kaas heen werd gewikkeld om het vocht te kunnen laten wegstromen bij het persen van de kaas. Tegenwoordig zijn er twee soorten: de traditionele Manchego, bereid op de boerderij met ongepasteurizeerde melk en de industriele variant, die met gepasteurizeerde melk wordt gemaakt.

Manchego is een kaas gemaakt van schapenmelk. De schapenmelk geeft de kaas de typische en uitgesproken smaak: licht pikant, nootachtig en met een hint van schapenmelk aan het eind. De binnenkant heeft een ivoorgele kleur. Manchego is een stevige kaas die goed in plakken of in traditionele driehoekjes te snijden is. De kaas heeft een compacte consistentie met kleine gaatjes. Het rijpingsproces duurt minstens 60 dagen en er wordt alleen melk gebruikt van het schapenrassen uit La Mancha.

Manchego kun je prima zo eten, gewoon uit het vuistje of met brood. Verder kun je de kaas heerlijk combineren in een antipasto (voorgerecht) met olijven en zongedroogde tomaten en een lekker glas rode wijn of droge sherry. Maar Manchego doet het ook perfect in combinatie met fruit zoals vijgen of membrillo. Behalve met een rode Rioja gaat Manchego ook goed samen met een Manzanilla, een droge maar frisse witte wijn.

Manchego is een kaas om echt van te genieten met volle teugen. Door het veelzijdige karakter van de kaas is elke combinatie weer een verrassing! En in elk stukje proef je de eeuwenoude traditie van deze prachtige Spaanse kaas uit La Mancha.