icon

RUIM 350 SOORTEN KAAS - VERS VAN HET MES & VACUÜM VERPAKT

icon

Minimaal 7 weken houdbaar - Kaaspapier gratis meegeleverd

icon

KAASVERKOPERS SINDS 1970 - VOOR PARTICULIERE & ZAKELIJKE KLANTEN

icon

GEKOELDE LEVERING MET AFLEVER- & VERSGARANTIE

icon

KAASGESCHENK? VERANDER AFLEVERADRES IN CHECK-OUT

Comté

Comté

De Comté-kaas is afkomstig uit de Jura in de Franse Comté. Het is een bergachtig, ruig en van oudsher arm gebied tegen de grens met Zwitserland. De kaas vertoont dan ook duidelijk Zwitserse invloeden en is verwant aan de Gruyère. De kaas wordt ook wel Gruyère de Comté genoemd. Het is een nootachtige romige kaas en één van de meest gegeten kazen van Frankrijk.

Een leuke attentie bij uw bestelling: gratis 200g rookkaas ter waarde van €1,95! (product wordt automatisch toegevoegd aan uw winkelmandje)
Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Comté Doux AOP 6 maanden
(18)
Comté Kaas wordt wel eens de ‘koning onder de bergkazen’ genoemd. D... meer info
Vanaf € 8,45
Comté AOP - Affiné 12 maanden
Ontdek de weelde van 12 maanden gerijpte Comté AOP Affiné, een voor... meer info
Vanaf € 9,49
Comté AOP - Extra Affiné 18 maanden
(8)
Comté AOP - Extra Affiné 18 maanden is heerlijk soepel, stevig en d... meer info
Vanaf € 9,95

3 producten

per pagina

Comté

De Comté-kaas is afkomstig uit de Jura in de Franse Comté. Het is een bergachtig, ruig en van oudsher arm gebied tegen de grens met Zwitserland. De kaas vertoont dan ook duidelijk Zwitserse invloeden en is verwant aan de Gruyère. De kaas wordt ook wel Gruyère de Comté genoemd. Het is een nootachtige romige kaas en één van de meest gegeten kazen van Frankrijk. Geschikt als dessertkaas, op brood en als smeltkaas in de fondue. Het is één van de 44 Franse kazen die het Europese AOP keurmerk mag voeren. Dat keurmerk dient als bewijs voor de herkomst van de kaas, maar duidt ook op een consistent hoge kwaliteit.

De Comté kaas is van oudsher een gemeenschappelijk product van meerdere boeren uit één van de vele Jura-dorpen. Het zijn grote kazen tot wel 500 kilo. Dat maakt dat ze beter te bewaren waren in de winter, maar één boer kan niet in korte tijd zoveel melk leveren om zulke grote kazen te produceren. De kaasmakerij is het centrum van het dorp, waar de boeren meerdere keren per dag hun melk afleveren. De melkproductie is ook traditioneel, in de zomer lopen de koeien in de bergen rond, in de winter worden ze bijgevoerd met voer dat uit de streek komt. Zo wordt de herkomst van de melk voor de kazen beperkt tot de regio.

De Comté past uitstekend bij de wijnen uit de Jura. Het wijngebied in de Jura is niet erg groot en niet erg bekend, maar brengt een aantal goede en bijzonder karakteristieke wijnen voort. Verder is de Comté kaas bijzonder geschikt om mee te koken: soep, hartige taart, fondue, tosti’s, de Comté voelt zich nergens te goed voor en is een allemansvriend. Zijn krachtige maar toch zachte smaak past bij heel veel gerechten en geeft altijd een pittige impuls.