icon

RUIM 350 SOORTEN KAAS - VERS VAN HET MES & VACUÜM VERPAKT

icon

Minimaal 7 weken houdbaar - Kaaspapier gratis meegeleverd

icon

KAASVERKOPERS SINDS 1970 - VOOR PARTICULIERE & ZAKELIJKE KLANTEN

icon

GEKOELDE LEVERING MET AFLEVER- & VERSGARANTIE

icon

KAASGESCHENK? VERANDER AFLEVERADRES IN CHECK-OUT

Kaltbach

Kaltbach

In de Kaltbachgrotten rijpt deze kaas onder unieke omstandigheden. Deze natuurlijk ontstane steengroeve werd in 1953 ontdekt, wat de ideale plaats bleek voor Kaltbach kazen. Deze werden al snel wereldberoemd. Het klimaat in de zandsteengrot is ideaal voor de smaakontwikkeling van de kaas.

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Gruyère Kaltbach
(6)
Deze bijzondere kaas kenmerkt zich door een intens rijke, kruidige ... meer info
Vanaf € 12,75
Kaltbach Emmentaler AOP
(1)
Deze 12 maanden oude Kaltbach Zwitserse Emmentaler heeft een heerli... meer info
€ 9,75
Vanaf € 6,75
Kaltbach Gold
Kaltbach Gold Grottenkaas, gerijpt in Zwitserse grotten, biedt een ... meer info
Vanaf € 11,95

3 producten

per pagina

Kaltbach

Een van onze nationale liefhebberijen is kaas. Gelukkig is het aanbod in de loop der jaren enorm uitgebreid. Waren veel specifieke buitenlandse kaasjes slechts een delicatesse voor de lokale bevolking, nu kunnen ze gewoon vanuit de woonkamer worden besteld. Zo ook de hoogkwalitatieve kazen uit de Zwitserse Kaltbachgrotten, waar verschillende kaassoorten worden gerijpt met een unieke smaak als gevolg. Ga voor een fruitige en pittige gruyère, de populaire Kaltbach creamy of bijvoorbeeld de volle Emmentaler met zijn kenmerkende nootachtige smaak. Rechtstreeks uit de grotten van Kaltbach waar de constante condensatie van zoute en vochtige lucht rondom de kazen kristalliseert. Zo conserveert de kaas op natuurlijke wijze én smaakt hij fantastisch. 

Zwitserse kaze kennen de doorgewinterde bezoekers van dit bergrijke land van de welbekende raclette en kaasfondue. In de Kaltbachgrotten rijpt deze kaas onder unieke omstandigheden. Deze natuurlijk ontstane steengroeve werd in 1953 ontdekt, wat de ideale plaats bleek voor Kaltbach kazen. Deze werden al snel wereldberoemd. Het klimaat in de zandsteengrot is ideaal voor de smaakontwikkeling van de kaas. Met de koele, vochtige en zoute lucht rijpt deze tot pittig en romig. Zeker de rauwmelkse variant Kaltbach heeft een pittige en kenmerkende smaak. De combinatie van diens natuurlijke bacteriën de zoute en vochtige lucht in de grot ontstaat die echte kenmerkende Kaltbach kaas. 

Haal de zalige en romige Zwitserse cuisine in huis en bereid met jouw favoriete variant van deze kaas in een klassiek kaasgerecht. Combineer Kaltbach bijvoorbeeld op klassieke wijze met gestoomde groenten of gebakken aardappeltjes. Perfect met een glas Syrah of Grenache. De pittige variant smaakt bijvoorbeeld heerlijk door allerlei gerechten uit de Europese keuken, en grillen is ook zeker een aanrader. Kaltbach kazen zijn dan ook een makkelijke manier om met een gerecht culinair uit te pakken. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op, en zult je tafelgasten aangenaam verrassen met deze kaas met een sterke verhaal.