Gruyère Kaltbach
Deze bijzondere kaas kenmerkt zich door een intens rijke, kruidige smaak. Deze smaak heeft het kaasje kunnen ontwikkelen door rijping in de vochtige zandgrotten van Kaltbach. De Gruyère Kaltbach heeft ondanks de stevige structuur een romig en aromatisch mondgevoel. De smaak valt te omschrijven als intens, harmonisch en robuust, maar zonder een zoutsmaak of scherpe smaak. De Gruyère Kaltbach typeert zich door de typische kruimelige textuur en nootachtige smaak.
KAAS ONLINE KOPEN VOOR PARTICULIERE & ZAKELIJKE KLANTEN
VERS VAN HET MES & VACUÜM VERPAKT - Extra lang houdbaar!
MEER DAN 350 SOORTEN KAAS - KAASVERKOPERS SINDS 1970
GEKOELDE LEVERING MET AFLEVER- & VERSGARANTIE
KAASGESCHENK? VERANDER AFLEVERADRES IN CHECK-OUT
CHECK HOE WIJ VERPAKKEN EN VERSTUREN
Deze bijzondere kaas kenmerkt zich door een intens rijke, kruidige smaak. Deze smaak heeft het kaasje kunnen ontwikkelen door rijping in de vochtige zandgrotten van Kaltbach. De Gruyère Kaltbach heeft ondanks de stevige structuur een romig en aromatisch mondgevoel. De smaak valt te omschrijven als intens, harmonisch en robuust, maar zonder een zoutsmaak of scherpe smaak. De Gruyère Kaltbach typeert zich door de typische kruimelige textuur en nootachtige smaak.
Ingrediënten:
Vet 49+, ongepasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, kruiden
Kwaliteit:
Wij snijden uw kaas vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Gruyère Kaltbach, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.
Herkomst
De pittige en fruitige Gruyère Kaltbach wordt speciaal gerijpt in zandsteengrotten in de regio Kaltbach in Zwitserland. De totale rijping neemt minstens een jaar in beslag: 9 maanden in de grotten en 3 maanden in de kaasmakerij. Enkel de beste zuivelproducten zijn geschikt voor dit zorgvuldige rijpingsproces. De Gruyère Kaltbach behoort dan ook tot een van de allerbeste in Zwitserland. Jaarlijks komen er vele toeristen naar de zandsteengrotten in Kaltbach om met eigen ogen te zien hoe deze bijzondere kaas zijn kenmerkende en unieke smaak ontwikkelt.
Combinatie
De pittige en fruitige Gruyère Kaltbach wordt speciaal gerijpt in zandsteengrotten in de regio Kaltbach in Zwitserland. De totale rijping neemt minstens een jaar in beslag: 9 maanden in de grotten en 3 maanden in de kaasmakerij. Enkel de beste zuivelproducten zijn geschikt voor dit zorgvuldige rijpingsproces. De Gruyère Kaltbach behoort dan ook tot een van de allerbeste in Zwitserland. Jaarlijks komen er vele toeristen naar de zandsteengrotten in Kaltbach om met eigen ogen te zien hoe deze bijzondere kaas zijn kenmerkende en unieke smaak ontwikkelt.
Afmeting hele kaas | 65 cm Ø x 13 cm H |
---|---|
Merk | Gruyère |
Smaaksterkte | Pittig |
Land afkomst |
Zwitserland ![]() |
Voedingswaarde | per 100 gram |
Vet (gr) | 32 |
Verzadigd Vet (gr) | 21,5 |
Calcium (mg) | 823 |
Calorieën (kcal) | 396 |
Kilojoules (KJ) | 1645 |
Koolhydraten (gr) | 1 |
Eiwit (gr) | 24 |
Natrium (mg) | 848 |
Melksoort |
Koe ![]() |
Glutenvrij | Ja |
Soort stremsel |
Vegetarisch stremsel (microbieel) ![]() |
Suikervrij | Nee |
Kan sporen bevatten van pinda. | Ja |
Eetbare kaaskorst | Nee |
Lactosevrij | Nee |
Gepasteuriseerd | Nee |
Beperkte houdbaarheid | Nee |
Gemaakt van Weidemelk | Weidemelk is melk afkomstig van boerderijen waar de koeien van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen.![]() |