Europese kazen
Niet alleen in Nederland, maar ook in vele andere Europese landen wordt volop kaas geproduceerd. Zo vindt u in ons assortiment Belgische, Engelse, Franse, Griekse, Italiaanse, Noorse, Spaanse én Zwitserse kazen.
Belgische, Engelse en Franse kaas
België is niet alleen het land van heerlijke frieten, wafels en chocola, maar ook van kaas! Hoewel weinig mensen bekend zijn met Belgische kazen, worden hier toch een paar van de lekkerste kazen gemaakt, waaronder Abdijkaas St. Bernardus, Brugge Blomme en Chimay Grand Cru. Uit Engeland zijn met name de heerlijke Cheddarkazen bekend in Nederland. Maar er worden nog vele andere soorten kaas gemaakt in Engeland, waaronder de Blue Stilton, Aged Leicestershire Red en Cheddar Farmhouse Black. Franse kazen zijn wereldwijd bekend en geliefd. In ons assortiment vindt u onder andere Reblochon de Savoie, Saint Nectaire en Comté.
Griekse, Italiaanse en Noorse kaas
Griekse kaas komt doorgaans uit een specifieke streek. De meeste Griekse kazen worden op basis van geitenmelk, schapenmelk of een combinatie hiervan gemaakt. In ons assortiment vindt u de heerlijke grillkaas Halloumi. Kaas wordt in Italië volop geproduceerd, in allerlei smaakvolle soorten en maten, waaronder Grana Padano, Parmigiano Reggiano D.O.P en Pecorino Romano. Noorse kaas is wellicht niet erg bekend, maar wel erg lekker. Noorse kaas smaakt anders dan andere kazen en is zoeter. Gjetost Gudbrandsdalen is Noorse weikaas en een nationaal product waar Noorwegen trots op is.
Spaanse en Zwitserse kaas
Niet veel mensen weten het, maar in Spanje is er een grote variëteit aan kazen te vinden. Het land produceert meer dan 100 verschillende soorten Spaanse kazen, waarvan enkele hele bekende namen, zoals de beroemde Manchego kaas. Een heerlijke temperamentvolle kaas. Last but not least: Zwitserse kaas. Kaas uit Zwitserland is er in allerlei soorten en maten: een grote diversiteit als weerspiegeling van het gevarieerde Zwitserse landschap. Appenzeller en Gruyere zijn de bekendste en pittigste Zwitserse kazen.